Odprtje razstave: “Barvne melodije”

Dom sv. Jožef Celje vabi na odprtje razstave znanega slikarja in njegovih del:


Barvne melodije – odprtje razstave slikarja Jureta Godca

V kulturnem programu odprtja bodo nastopili Fantje z Jožefovega hriba

Petek, 1. junija 2018, ob 19. uri, v avli Doma sv. Jožef Celje

Razstava bo na ogled do konca meseca julija 2018


Jure Godec, univ. dipl. inž. metalurgije, roj. 26. aprila 1932 v Ljubljani. Otroštvo in šolska leta je preživel v Celju, Knjaževcu, Mariboru, Mežici, Ravnah na Koroškem, Ljubljani in Slovenski Bistrici. Že med študijem tehnike se je ukvarjal z risbo in karikaturo. Kasneje pa se je lotil akvarela, olja, akrila, kolaža in grafike. Razvil je samosvojo tehniko in način slikanja z risbo na monotipiji, ki odslikava njegov svet iz podzavesti ter jo poimenoval “tretje oko”.

Njegovo slikarsko šolanje je zelo obsežno, saj se je izobraževal na mnogih tečajih pri mnogih priznanih likovnih pedagogih in akademskih slikarjih. Udeležil se je tečajev, ki jih je organiziral ZKO Slovenije v Novem mestu in Ljubljani ter na tečajih D.L. v Šoštanju. Obsegali so študij renesančne risbe aktov, dela v akvarelu, olju, jajčni temperi, risbi s tušem, kompoziciji in grafiki.

Imel je preko 100 samostojnih razstav doma in po svetu ter prav toliko skupinskih razstav. Njegove slike so bile razen v Sloveniji razstavljene z velikim uspehom še v Srbiji, Hrvaški, Avstriji, Nemčiji, Holandiji, Franciji, Poljski, Švedski in Švici.

Deli.