Ne prekinjajte igre

Spominjam se, kako sem pred leti v poštnem nabiralniku večkrat našla pismo, s kakšno čudno vsebino, ki naj bi ga poslala naprej desetim ali dvajsetim ljudem. Če tega ne bi storila, naj bi se mi zgodilo kaj hudega. Takšna pisma sem vedno takoj vrgla v koš in nanje nikoli nisem reagirala. Srečala pa sem vedno znova ljudi, tudi verne, ki si te igre niso upali prekinjati in so takšna pisma ubogljivo pošiljali naprej. Za vsak slučaj, da se jim res ne bi zgodilo kaj hudega.

Na vse to sem že malo pozabila. V zadnjem času pa začenjam takšno pošto dobivati po internetu. Zdaj so seveda drugačne možnosti in je vsebina pisma opremljena z lepimi slikami. Gre pa vedno za isti scenarij. Zadnja takšna pošta je prišla s takšno vsebino: »Povabljena v svet angelov. Pošiljam ti angela miru, ljubezni, sreče, zdravja, denarja, prijateljstva in želje po lastni izbiri. Pošlji ti sporočilo sedmim svojim najboljšim prijateljem. Ne prekinjaj igre. Angeli, ki si jih prejel, bodo zagotovo vodili tvojo pot vedno in povsod. Če boš verjel v teh sedem angelov varuhov, se ti bo življenje izboljšalo. … Pošlji te angele v najkrajšem času!!!!!« To je bilo pismo o angelih, včasih pa je vsebina tudi malo drugačna, vedno pa je govora o tem, da te bo doletela sreča, če boš naročilo izpolnil, ali pa se ti bo zgodilo kaj hudega, če boš igro prekinil.

Priznam, da me takšna pošta prav razjezi. Kot da ljudje res nimajo drugega resnega dela in se ukvarjajo s takšnimi nesmisli. To počno tudi v službenem času in na službeni računalnik. Žal mi je za vse te ljudi, ki se pustijo manipulirati s takšnimi in podobnimi sporočili. Namesto da bi v miru premislili o svojem življenju, o vsem, kar doživljajo, o dobrem in o težkem, da bi v vsem znali videti neko povezavo in smisel, si pustijo od zunaj diktirati, kaj morajo storiti. Dopuščajo, da jim drugi na ta način vcepljajo strah.

Zanimivo, da v javnosti skoraj ne slišimo opozorila, naj ljudje vendar ne reagirajo na takšno pošto. Morda pa so ljudje raje tiho, da se jim ne bi kaj zgodilo?

Deli.