Jakobova pot po Španiji – zadnja etapa (cca 210km)

Že tretje leto zapored od nedelje, 15. oktobra 2017 do torka 24. oktobra 2017, organiziramo peš romanje po zadnji etapi najstarejše romarske poti – Jakobovi poti po Španiji. Romali bomo od mesta Ponferrada do cerkve sv. Jakoba v Santiagu de Compostela. Pot je dolga približno 210 km. Ves čas romanja je zagotovljeno spremstvo s kombijem.

Romanje vodi Jože Planinšek, ki skrbi tudi za pripravo izvrstnih obrokov na romanju. Cena romanja je 750 EUR, v njej je zajeto: prevoz tja in nazaj (letalske karte in vsi drugi prevozi), vse takse, hrana in pijača, prenočišča, romarski potni listi in spremstvo s kombijem. Zadnji dan romanja se bomo po prihodu v Santiago, s kombiji podali še na izlet “do konca sveta” oziroma Finissterre.

Plačilo romanja je na več obrokov.

Pred romanjem bodo imeli romarji dve skupni srečanji ter skupen pripravljalni pohod. Za več informacij lahko pokličete na 059 073 805 oziroma si pogledate utrinke iz leta 2015 in 2016.

Zaradi izredno velikega zanimanja prosimo za čimprejšnje prijave po elektronski pošti na: david.vrecko@jozef.si . 


Romarska potovanja

Romanja potekajo v okviru dejavnosti župnije Celje – sv. Jožef, so vedno povezana z obiskom romarskih krajev in vsak dan s sveto mašo. Vodi jih v glavnem Jože Planinšek. Farno romanje na prvo soboto v juliju pa je še posebej namenjeno župnijskemu in oltarnemu občestvu pri Sv. Jožefu in ga sooblikuje tudi župnik Vlado Bizant. Cena različnih romanj vsebuje prevoz, kosilo oziroma pri večdnevnih polpenzione in vodenje ter včasih tudi vstopnine. Na romanja se lahko prijavite v recepciji Doma ali pa v župnijski pisarni. Ob prijavi ali pa po pošti prejmete tudi posebno položnico, s katero nakažete prispevek za romanje na TRR župnije.

Deli.