Glasba na hribu: Prifarski muzikanti – božični koncert

Koncert iz sklopa Glasba na hribu:
Prifarski muzikanti – božični koncert

Prifarske muzikante smo že gostili v polnem atriju Doma in Kardinalovi dvorani, ki je kar pokala po šivih. Tokrat jim bomo prisluhnili v cerkvi sv. Jožefa, ko pripravljajo za nas božičen nabor pesmi.

Ponedeljek, 25. decembra 2017, ob 16. uri
v cerkvi sv. Jožefa

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!


rsz__dsc7795_brez_gub_z_zvezdicami_pp-2Prifarski muzikanti so skupina, ki je svojo glasbeno pot začela l. 1988 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili. Slišimo jih peti zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke in tudi ljudske pesmi drugih narodov.

Poseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem.

Prifarski muzikanti so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

Deli.