Glasba na hribu: Camerata medica – zdravniški orkester

Koncert iz sklopa »GLASBA NA HRIBU«:

Zdravniški orkester CAMERATA MEDICA s solisti

Nedelja, 4. februarja 2018, ob 18. uri, cerkev sv. Jožefa Celje

Vstop prost – prostovoljni prispevki

 V okviru koncertov iz sklopa ”Glasba na hribu”, ki jih pripravljamo v Domu sv. Jožef, bomo 4. februarja 2018 gostili zdravniški orkester CAMERATA MEDICA s solisti; Andrej Gubenšek–violina, Stanko Praprotnik in Peter Jevšnikar–trobenta, Anja Kolman-orgle.


Zdravniški orkester CAMERATA MEDICA združuje zdravnike, študente medicine in druge zdravstvene delavce ter somišljenike, ki gojimo pristno ljubezen do glasbe in orkestrske igre.

Orkester je nastal v začetku 90., ko se je k Ljubljanskemu zdravniškemu godalnemu kvartetu Mašera, ki ga je ustanovil dr. Andrej Mašera, pridružilo še več kolegov zdravnikov z željo po skupnem glasbenem ustvarjanju (med njimi dr. Igor Kranjec, dr. Miha Benedik, dr. Janez Jančar, dr. Jurij Lenard, dr. Igor M. Ravnik). Prvi mentor orkestra in dirigent je bil prof. Franci Rizmal, ki pa je zaradi obveznosti taktirsko palico kmalu predal Andreju Ožbaltu. Ta je orkester vodil dve desetletji in z njim koncertiral po celi Sloveniji tako v sklopu prireditev povezanih z medicinsko stroko, kot tudi koncertov, namenjenih širši publiki, kot je na primer Poletje v Stari Ljubljani.

Orkester je v 25-letnem delovanju pridobil precej koncertnih izkušenj, saj že vsa ta leta sodeluje na pomembnejših javnih prireditvah, ki so povezane z medicinsko stroko (zaključek Plečnikovih dnevov), kot tudi na dobrodelnih prireditvah in samostojnih koncertih, ki jih redno prireja (Božično-novoletni koncert na Zdravniški zbornici, koncert v Polhograjski graščini). Lani je orkester ob praznovanju 20. letnice delovanja izdal zgoščenko z deli klasičnih in sodobnih skladateljev, pa tudi s priredbami priljubljenih skladb, ki redno bogatijo naš repertoar. Prav za odlične priredbe, kot tudi odlično vodenje orkestra, smo lahko hvaležni dirigentu prof. Avseneku, ki orkester vodi od leta 2011. Orkester večinoma nastopa v godalni zasedbi, na koncertih pa pogosto sodeluje tudi s solisti in zbori.

Deli.