Glasba na hribu: Božični zborovski koncert

Glasba na hribu: Božični zborovski koncert

– Moški zbor VRES, gostje Fantje z Jožefovega hriba –

Nedelja, 2. februarjua 2019, ob 19. uri

Cerkev sv. Jožefa Celje

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!


Moški pevski zbor VRES Prevalje

»Ljub cvet je vres, nikoli en sam, so v bratstvu drobni dragulji …

Bolj ko je poln, bolj je sklonjen k tlom, ljubim rodnim tlom …« (Sušnik, 1971)

MoPZ Vres s Prevalj aktivno deluje že 48. leto. Zbor sta vodila Jožko Kert in Almira Rogina, vsak od njiju po dvajset let. V Vresovi 41. sezoni je Vres prevzela  Helena Buhvald.

V preteklih sezonah je zbor navduševal občinstvo doma in v tujini, sodeloval na občinskih in medobčinskih revijah ter izvedel številne celovečerne koncerte. Udeleževal se je regijskih ter državnih tekmovanj Naša pesem v Mariboru, kjer je devetkrat potrdil svojo kvaliteto in prejel sedem srebrnih, dve bronasti priznanji, priznanja za najboljši izbor programa, za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi, za najboljši  moški zbor tekmovanja.

Aprila 2014 se je MoPZ Vres udeležil mednarodnega tekmovanja Slovakia Cantat v Bratislavi ter osvojil zlato priznanje in Grand Prix tekmovanja, junija 2018 pa je zbor v Tuzli na tekmovanju LegeArtis prav tako osvojil zlato priznanje v kategoriji moških in ženskih zborov, priznanje za najboljšo dirigentko kategorije in Grand Prix, kar je dalo zboru novo motivacijo za nadaljnje delo v upanju, da se zbor z leti in uspehi tudi pomladi.

Deli.