Druga božična nedelja

leto 25
št. 1
5. januar 2020


Rrazpored svetih maš

nedelja, 5. januar – Druga božična nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Angelca in Stane Petrovič

ponedeljek, 6. januar GOSPODOVO RAZGLAŠENJE (SVETI TRIJE KRALJI)
maše: ob 8.00 – + Ivan Jurjevčič, 17. obl.
ob 18.30 –  za zdravje in v zahvalo

torek, 7. januar – bl. Lindalva Justo de Oliveira, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – Jožefa Volf, 1. obl.

sreda, 8. januar – Severin Noriški, opat
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 17.30 – pete litanije Matere Božje in božične melodije
ob 18.30 –  po namenu darovalke

četrtek, 9. januar – Hadrijan, opat
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – za duhovne poklice

petek, 10. januar – Gregor Niški, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – za prijatelje

sobota, 11. januar – Pavlin Oglejski, škof
maše: ob 8.00 – + Terezija Remenih (iz Doma)
ob 18.30 – + Manda Buzina, 30. dan

nedelja, 12. januarJEZUSOV KRST
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Šolinić, obl.


Spoštovani!

Vabljeni danes popoldne ob 15. uri
v našo cerkev, kjer bo najprej ponovitev božičnice, ko nam bodo naši mladi spet zapeli Tomčev »Slovenski božič«. To bo lepa priložnost še posebej za vse, ki morda niste bili pri programu pred polnočnico, zato zares lepo vabljeni. Mladim, ki so se spet zares potrudili, pa bomo z udeležbo dali najlepše priznanje. Ob prvi sredi to pot ponovitve ne bo, zato ne zamudite današnje. Sledilo bo

Pričevanje misijonarja Toneta Kerina,
ki že preko trideset let deluje na Madagaskarju in je zagotovo eden izjemnih misijonarjev in seveda tudi pričevalcev, saj je njegova beseda sočna in jasna.  Prepričan sem, da vam ne bo žal za čas, ki ga boste lahko preživeli v pogovoru z njim. Nato bo sledilo še

Odprtje misijonske razstave
v naši avli. Razstavo, ki vsebuje različne predmete iz misijonskih dežel, ki so jih prinesli misijonarji in predstavitev vseh slovenskih misijonarjev, preko 600 jih je bilo v celotni zgodovini, si boste lahko ogledali še ves mesec januar. Lepo povabljeni, ker je to res izjemna priložnost, lahko bi rekli, svet v malem.   

20 + G + M+ B + 20

Svete tri kralje ali praznik Gospodovega razglašenja
praznujemo jutri, 6. januarja. Z njim združujemo tudi misijonski dan otrok. Med mašo otroci k jaslicam prinesete svoje darove, ki ste jih zbirali v adventni akciji (odpovedi). Vsakdo od nas je lahko kralj – v dobroti.

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tečaja še nimate, bo v torek od 16. do 19. ure v Jožefovi dvorani.  Vabljeni na tečaj že pred rojstvom otroka, da ne bo potrebno potem skrbeti za varstvo.

Prva sreda s češčenjem
bo to pot v sredo, 8. januarja, ker prvega zaradi praznika ni šlo. Molitveni skupini, ki se redno na ta dan zbira, se bomo ob 17.30 pridružili zaposleni in stanovalci ter zapeli litanije Matere Božje z božičnimi odpevi.  Nato bo sledil del koncerta z naslovom

Božič v glasu in harfi, ko nam bosta sopranistka Andreja Zakonjšek Krt s svojim sopranom in Urška Križnik Zupan na harfi spet približali božične melodije na čisto svoj način.  Gre za malo skrajšan program božičnega koncerta ob priložnosti srečanja z našimi zaposlenimi, kjer ste seveda vsi lepo povabljeni, da prisluhnete prvič ali pa še drugič. Začetek koncerta bo takoj po litanijah; ob 18.uri.

Tečaj za zaročence
bo v petek, z začetkom ob 19. uri, in nadaljevanjem v soboto ob pol devetih zjutraj. Mladi, ki načrtujete družino in zakon,  povabljeni!

Duhovna obnova za zdravnike in študente medicine
bo v našem Domu v soboto, 11. januarja, od 9.30 do 13.00.  Vodil jo bo zdravnik ginekolog Žiga Jan. Vabljeni tudi iz našega okolja, saj bo tema »Nova evangelizacija v zdravstvu« zagotovo zanimiva in izziv marsikomu.

Slovenske melodije na citrah in violini
pa je naslov koncerta iz cikla Glasba na hribu, ko nam bosta Janja Brelec na citrah in Peter Napret na violini v nedeljo, 12. januarja, ob 16. uri v Kardinalovi dvorani spet približala tako božično kot naše ljudsko in narodno vzdušje. Lepo vabljeni na zanimivo popoldne!  Vstopnine ni, so pa seveda zaželeni prostovoljni prispevki.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
bo v ponedeljek, 13. januarja, po večerni maši. Že sedaj si člani zabeležite ta datum, da se bomo lahko dobili v čim bolj popolnem številu.

Koledniki  so v soboto, 4. januarja, v dveh skupinah po hišah voščili ob novem letu in prazniku Svetih treh kraljev ter zbirali darove za pomoč v deželah, kjer delujejo slovenski misijonarji. Vsem – v imenu misijonarjev in Misijonskega središča Slovenije – hvala za prijazen sprejem in vaš dar, kolednikom pa čestitke za pogum in vztrajnost! Ker vseh hiš seveda niso mogli obiskati, marsikoga pa tudi ni bilo doma, svoje darove za otroke v misijonih lahko oddaste tudi po prazniku v zakristiji ali na recepciji našega Doma, danes in jutri pa tudi v poseben nabiralnik na mizici zadaj. Vzemite tudi nalepko in poročilo o lanski Trikraljevski akciji.

Poslovil se je
Anton Rogoz, Na rebri 13, roj. l. 1941. Pokopali smo ga v petek, 3. jan., na Mestnem pokopališču. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

***************************************

Župnija Celje-Sv. Jožef v letu 2019

     V župniji je bilo v letu 2019 dvanajst krstov. Štirje novokrščeni so bili iz naše župnije, ostali od drugod. Enajst otrok je bilo krščenih v prvem letu življenja, eden pa že odrasel, ki se je na krst in birmo pripravljal v katehumenatu. Sv. birmo je septembra prejelo pet naših birmancev ter dva od drugod, en odrasli pa na veliko soboto. Imeli smo tri poroke; dve domači in eno od drugod.

     Pokopali smo štiriintrideset pokojnih; devetnajst moških v povprečni starosti  80 let in petnajst žensk v povprečni starosti 86 let. Najstarejša pokojna (iz Doma ob Savinji) je doživela več kot 104 leta, najmlajši pokojni pa 58. Osemnajst pokojnih je bilo iz naše župnije, ostali od drugod. Večina teh je zadnje mesece ali leta preživela v Domu sv.Jožefa.

 

Deli.