Božično novoletni koncert: Tuba-evfonij ansambel GŠ Kranj


Dom sv. Jožef – “Glasba na hribu”
BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT:
Tuba – evfonij ansambel Glasbene šole Kranj
sodelujejo tudi člani Glasbene šole Kamnik in Glasbene šole Celje
nedelja, 13. januarja 2019 ob 19.00
Cerkev sv. Jožefa – prostovoljni prispevki


Tuba – evfonij, ansambel Glasbene šole Kranj, je s svojim delom začel leta 2009. Prvič so se predstavili kot tuba božički. Naslednje  leto so organizirali OkTubafest. Vsako leto, teden pred »krompirjevimi počitnicami«,  izvedejo več koncertov. Predstavijo se kot solisti, spet drugi večer povabijo goste, učence drugih šol, skoraj vsako leto pa se na solističnem koncertu predstavi njihov mentor Uroš Košir. Skozi vse leto so dejavni na naši šoli in drugje po Sloveniji na najrazličnejših prireditvah, tematsko zasnovanih koncertih in koncertih v dobrodelne namene.

Poslanstvo ansambla je v prvi vrsti občinstvu predstavljati zven tube in evfonija, njihovo uporabnost v različnih sestavih, komornih zasedbah kot tudi v solistični vlogi. Učenci ansambla se najprej spoznajo z inštrumentom pri individualnem pouku, kasneje sodelujejo v šolskih orkestrih, komornih zasedbah, v odrasli dobi se najpogosteje priključijo  lokalnemu  pihalnemu orkestru, nekateri  se  odločijo za nadaljevanje šolanja na srednji stopnji. Ansambel od ustanovitve predstavlja poslušalcu najrazličnejšo glasbo različnih glasbenih zvrsti. Učenci, stari od osem do petnajst let,  spoznavajo svet nizkih trobil, se učijo skupnega muziciranja  in s prispevkom v  sestavu ustvarjajo edinstveno zgodbo.  Ansambel  v naš prostor vnaša  svežino in orje ledino tovrstne glasbe.

V svojem snemalnem prvencu nam podarjajo nekaj priredb slovenskih ljudskih pesmi, priredb otroških pesmi in tudi originalno zapisana dela za tuba evfonij ansambel.  Da bo božični čas še bolj prazničen, se v drugem delu tuba – evfonij ansambel predstavi v svoji že dokaj prepoznavni vlogi tuba božičkov.

 

Deli.