Zborovski božično sakralni koncert – LA VITA

Koncert iz sklopa »GLASBA NA HRIBU«

Zborovski božično sakralni koncert: LA VITApevski zbor Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Maribor

 Sobota, 2. februarja 2019, ob 19. uri, cerkev Sv. Jožefa Celje

Vstop prost – vabljeni!

V okviru koncertov iz sklopa ”Glasba na hribu”, ki jih pripravljamo v Domu sv. Jožef, bomo 2. februarja gostili člane pevskega zbora Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov MariborLA VITA.

———————————————————–

Pevski zbor LA VITA je stanovski pevski zbor Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Maribor. Od ustanovitve naprej (januar 2013) sooblikuje pevski zbor kulturne prireditve v matičnem društvu in v različnih strokovnih združenjih. Prireja samostojne letne koncerte, božične zgodbe, se povezuje z lokalno skupnostjo in z različnimi regijami. Lani so ponesle La Vitke glas medicinskih sester tudi preko meja naše domovine in zelo uspešno gostovale v Splitu in na Visu, kjer so s svojimi koncerti zgradile nove mostove, tako strokovne, kot kulturne. Pomen njihovega dela je prepoznala tudi stroka in jih ob koncu lanskega leta nagradila z Zahvalno listino Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije, za umetniško ustvarjanje in promocijo poklica medicinskih sester in babic doma in v tujini. Preteklo leto pa so glas medicinske sestre ponesle tudi v zelo preizkušeni Vukovar. Na tej poti so se ustavile tudi v Đakovu in za udeležence strokovne ekskurzije pripravile krajši nastop v tamkajšnji katedrali. Za novo dodano vrednost v svojem življenju so pevke globoko hvaležne svoji odlični zborovodkinji Klementini Mikec Korpič in matičnemu društvu, ki jih zelo podpira pri njihovem zborovskem razcvetu.

Deli.