Binkošti

leto 22
št. 23
4. junij 2017


razpored svetih maš

nedelja, 4. junij – BINKOŠTI
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v zahvalo za uslišane prošnje in za blagoslov družine

ponedeljek, 5. junij Marija, Mati Cerkve – binkoštni poned.
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Gloria Kraus

torek, 6. junij Norbert, škof, redovni ustanovitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – v zahvalo za srečno vrnitev z Madagaskarja in Kanade

sreda, 7. junij – Robert, opat
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15 h (Emina k.): po namenu
ob 18.30 – + Neža Krivec, osmina

četrtek, 8. junij – Medard, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Vida Lokovšek, 30. dan

petek, 9. junij – Primož in Felicijan, mučenca
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Džoni Muškatevc, osmina

sobota, 10. junij – Edvard Poppe, duhovni pisatelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Fanika Vuk

nedelja, 11. junijSveta Trojica
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v zahvalo


Binkoštno srečanje starejših
je danes pri sv. maši ob 10 h. Med mašo je priložnost za prejem zakramenta bolniškega maziljenja.  Po maši je še priložnostno druženje v atriju. Srečanje pripravlja Vincencijeva konferenca, za kar smo ji iskreno hvaležni.

Nocoj bo z nami »Camerata medica«
zdravniški orkester s solisti. Vabljeni v atrij, v primeru dežja pa v Kardinalovo dvorano ob 19. uri. Vedno znova so nas navdušili, zagotovo bo tudi danes tako, zato lepo povabljeni.

Pogovori o življenju in smrti
so na vrsti spet jutri, v ponedeljek zvečer ob 17. uri. Vabljeni v Jožefovo dvorano, kjer vas čakata zdravnici ga. Metka Klevišar in Julka Žagar.

Tečaj priprave na krst
za starše in botre bo v torek od 16. do 19. ure. Vabljeni vsi, ki nameravate krstiti otroka in ste starši ali botri ter tečaja še nimate.

Orgelski koncert
že nekaj časa ga ni bilo v naši cerkvi, bo v petek ob 19. uri, po večerni maši. Nastopila bo v sklopu Poletnega orgelskega ciklusa mlada organistka Neža Ulaga. Lepo vabljeni!

Bliža se kresovanje,
vabljeni, da že mislite nanj, si rezervirate termin (sobota, 24. junija) in nanj tudi povabite koga svojih. Veseli bomo, če lahko tudi pomagate s pridobivanjem darovalcev dobitkov za srečelov ali pa donatorjev prireditve oziroma njene namembnosti. Letos bomo izkupiček namenili uprizoritvi misterija Calderona de la Barce »Veliki oder sveta«.

Okličeta se, da bosta sklenila zvezo svetega zakona:
ženin Zef Vučaj, rojen 28. 7. 1976 v Zagrebu, stanujoč Bohoričeva ul. 6, župnija Celje-Sv.Jožef, po poklicu mag. poslovnega upravljanja; in
nevesta Nataša Dević, rojena 3. 11. 1976 v Celju, stanujoča Bohoričeva ul. 6, župnija Celje-Sv.Jožef , po poklicu ekonomski tehnik.

Mesec junij je posvečen Srcu Jezusovemu,
zato lepo povabljeni k sv. mašam tudi med tednom, ko prisluhnemo ‘vrtnicam’ in z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Letošnje ‘vrtnice’ z naslovom »Češčenje Jezusovega srca v naših družinah« so zbirka spominov sester redovnic, duhovnikov in zavzetih laikov na pobožnost do Jezusovega Srca v domačih družinah. Zbral in uredil jih je Alojz Snoj, predsednik Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu.

Poslovila sta se
Neža Krivec, Cesta na grad 21, roj. l. 1931, in
Džoni Muškatevc, Zagrad 136 a, roj. l. 1971.
Oba sta pokopana na celjskem pokopališču. Naj počivata v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Dolarjeve in Bohoričeve ulice ter Ceste na Grad. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu času in letnemu času.

* * * * *

Štiristo let Misijonske družbe (1617-2017)

Vsak svetnik raste pod delovanjem Svetega Duha, a v okolju, v kakršnega ga je postavila božja Previdnost. In božja Previdnost je pripeljala Vincencija v krog predstavnikov francoske šole, v stik s sv. Frančiškom Saleškim in sv. Ludoviko. Tu so glavni viri za njegovo duhovnost. Drugi svetniki iz preteklosti ali svetniške osebnosti iz njegove sodobnosti so vplivali nanj le delno in ne odločilno. Sveti Duh sam je gradil v njem svetniško osebnost; v njem se je organsko gradil duhovni svet, katerega je zapustil svojim ustanovam in vsem, ki so in bodo prihajali v njegovo šolo. Najrazličnejši vplivi so se uglašali v celoto, dobivali enotno obliko in prehajali v življenje.

iz: Sodja Franc CM, Vincencijeva podoba

Deli.