32. nedelja med letom

leto 22
št. 42
12. november 2017


razpored svetih maš

nedelja, 12. november – 32. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Stane Petrovič in Angelca

ponedeljek, 13. november Stanislav Kostka, redovnik
maše: ob 8.00 – za verne duše
ob 18.30 – + Marija Kajba (iz Doma)

torek, 14. november Nikolaj Tavelić, mučenec
maše: ob 8.00 – + Fanika in Edvard Jurič
ob 18.30 – + Terezija Lončar, osmina
+ Nada Simoniti

sreda, 15. november – Leopold, knez
maše: ob 8.00 – za spreobrnjenje
ob 15.00 kapela sv.Eme: po namenu
ob 18.30 – + Nada Jakop

četrtek, 16. november – Otmar, opat
maše: ob 8.00 – + Urek, Pleterski in Zorko
ob 18.30 – + Breda Štanc (iz Doma)

petek, 17. november – Elizabeta Ogrska, redovnica
maše: ob 8.00 – + Rudi in Amalija Zemljak
ob 18.30 – + Ivan Šolinić

sobota, 18. november – Posvetitev bazilik sv. Petra in Pavla
maše: ob 8.00 – + Angela Hudournik (iz Doma)
ob 18.30 – + Kristina Mernik in Rudolf

nedelja, 19. november – 33. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
– + Marta Ludvig (ob roj. d.)
ob 10.00 – + Edi (obl.), Silvo in starši Žnidar


Spoštovani!

Psalmist pravi, da »Vino razveseljuje srce človeku /…/« (Ps 104,15) Vendar naj bi pri uživanju vina vedno z vso hvaležnostjo mislili na Boga. Tako nas Pridigar, učitelj modrosti, spodbuja: »Pojdi, jej z veseljem svoj kruh in pij veselega srca svoje vino, saj se Bog že od davnaj veseli tvojega dela« (Prd 9,7). Veselje, ki ga podarja vino, pa postane tudi prispodoba za veselje, ki naj bi ga Bog dal človeku v srce: »Dal si več veselja v moje srce kakor v času, ko je obilje njihovega žita in vina« (Ps 4,8).

Imeti vina v obilju, zaznamuje v starozavezni predstavi tudi konec sveta, v kateri Bog pripravi odre­šenje vsem ljudstvom. »Gospod nad vojskami bo na tej gori pripravil vsem ljudstvom gostijo s sočnimi jedmi, gostijo z žlahtnimi vini, s sočnimi in mozgatimi jedmi, s prečiščenimi žlahtnimi vini« (Iz 25,6).      

Hkrati nas knjiga pregovorov svari pred nezmernim uživanjem vina: »Ne glej vina, kako se rdeči, kako se iskri v kozarcu, se gladko pretaka. Naposled piči kakor kača, brizgne strup kakor gad. Tvoje oči bodo gledale čudno, tvoje srce bo govorilo zmedeno« (Prg 23,31-33). In celo prerok Izaija, ki je o vinu in vinogradu napisal toliko dobrega, svari: “Gorje njim, ki so hrabri, kadar se napajajo z vinom, pogumni, kadar mešajo opojno pijačo /…/” (Iz 5,22)

(iz: Anselm Grün, Vino)

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
je v ponedeljek, 13. novembra, po večerni maši. Člani, lepo vabljeni!

Duhovne vaje za starejše
začno v našem Domu v sredo zvečer z zbiranjem ob 18. uri. Vodil jih bo vizitator lazaristov Pavle Novak. Lahko se pridružite tudi iz župnije, lahko tudi tako, da bivate doma in prihajate na dogajanje čez dan.

Vincencijevi,
v zavetem sodelovanju s škofi in duhovniki je naslov četrtkovega predavanja, iz sklopa praznovanja našega jubileja. Nagovoril nas ob  19. uri g. vizitator Pavle Novak. Vabljeni!

Tečaj za zaročence
bo spet v petek z začetkom ob 19. uri in z nadaljevanjem v soboto zjutraj ob 8.30.

Duhovna obnova za organiste
bo v našem Domu v soboto z začetkom ob 9.30 in sklepom ob 12.30.  Vodil jo bom Jože Planinšek. Tudi kdo izmed pevcev se lahko pridruži, če ga poglobitev na tem področju zanima.

Iskrena hvala
vsem, ki ste pomagali pri izvedbi našega martinovanja, tako pri skrbi za stanovalce naše hiše kot pri programu. Lepo je bilo in spet smo veseli lepega ljudskega dogodka, ki smo si ga, drug drugemu omogočili. Bog povrni!

Iskrena hvala tudi vsem, ki ste na zahvalno nedeljo darovali hrano v posebnih vrečkah Karitas! Odpeljali smo jih v zbirni center v Vrbju pri Žalcu.

Srečanje staršev veroučencev
bo v ponedeljek, 20. novembra, ob 19. uri (po maši). Starši, računajte nanj.

Pratika in Marijanski koledar za leto 2018
sta na voljo (5,50 oz. 2,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča, Misijonskih obzorij, Prijatelja in Mohorjevih knjig.

Miklavževo se bliža
in Miklavž je že napovedal, da bo tudi letos prišel med nas. To se bo zgodilo v torek, 5. decembra, ob 16. uri. Starši že lahko prijavite svoje pridne otroke zanj, da bo vedel načrtovati obdaritev. To lahko storite, ko pripeljete otroke k verouku ali v recepciji našega Doma kadarkoli, ali pa tudi po maši v zakristiji ali pisarni.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice ter ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

***

Deli.