7. velikonočna nedelja

leto 22
št. 22
28. maj 2017


razpored svetih maš

nedelja, 28. maj – sedma velikonočna
maše: ob 8.00 – za župljane in obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Vida Jeseničnik in Konrad

ponedeljek, 29. maj –Maksim Emonski, kof
maše: ob 8.00 – v priprošnjo sv. Jožefu
ob 18.30 – + Anton Furman in Ema Kropej

torek, 30. maj Kancijan in drugi oglejski mučenci
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – v čast sv. Jožefu po namenu

sreda, 31. maj – Obiskanje Device Marije
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00 – molitev v čast sv. Jožefu in zaključek šmarnic
ob 18.30 – + starši Tolmajner

četrtek, 1. junij – Justin, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + oče in sin Franc Bizant

petek, 2. junij – Erazem, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Ivan Šolinić

sobota, 3. junij – Janez XXIII, papež
maše: ob 8.00 – v čast Fatimski Materi Božji za duhovne poklice
ob 18.30 – + Marija in Franc Pevec ter Antonija Kač

nedelja, 4. junij – BINKOŠTI
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – V zahvalo za uslišane prošnje in za blagoslov družine


Spoštovani!

Zaključek verouka
je danes pri sv. maši ob 10 h. Družine veroučencev po maši vabimo k prijateljskemu druženju v atrij. Naj tudi počitniški čas ne bo brez osebne in družinske molitve in nedeljske maše.

Malgaška medicinska odprava
s konca lanskega in začetka letošnjega leta, katere članica je bila tudi naša organistka Anja Kolman, sicer diplomantka medicinske fakultete v Ljubljani, nam bo danes popoldne ob 16. uri v Kardinalovi dvorani predstavila svoje delo na Madagaskarju. Lepo vabljeni! Zagotovo bo zanimivo in prav je, da mlade podpremo v njihovih prizadevanjih.  

Srečanje vseh starejših
iz župnije in Doma, in sicer na Binkošti, je tradicija na  Jožefovem hribu. Kot vsako leto ga tudi letos pripravlja Vincencijeva konferenca. Začeli bom  s slovesno sveto mašo ob 10. uri in nadaljevali z druženjem v atriju našega Doma. Zares lepo povabljeni, da se odzovete vabilu in se tudi med seboj spodbudite. Svojci in prijatelji, poskrbite za prevoze in pomoč svojim starejšim, da se bomo res lahko zbrali vsi, ki si tega želimo. Prav lepo prosimo tudi za pecivo

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
je jutri, 29. maja, po maši. Pričnemo jo z molitvijo v cerkvi, nadaljujemo v Lazarjevi učilnici.

Sreda pred prvim petkom
bo to pot malo drugačna, kot je v juniju oziroma maju že navada. Zaposleni Doma sv. Jožef se bomo zbrali že ob 15. uri in se podali na Žusem, kjer bo sveta maša in druženje. Doma pa ste v cerkev povabljeni vsi, da se pridružite molitveni skupini, ki se vsako sredo ob 17.30 zbere k molitvi. Ob 18 h bomo pred Najsvetejšim sklenili tudi letošnjo šmarnično pobožnost. Naj nam bo ta dan spet priložnost za zaupno molitev k svetemu Jožefu in sicer našim priprošnjikom za blagoslov pri našem delu v župniji in Domu.  Hvala vsem, ki to vedno znova počnete!

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota
Na prvi četrtek je pol ure pred mašo molitvena ura za duhovne poklice in začetek junijske pobožnosti vrtnic. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino.

Tečaj za zaročence
bo v petek in soboto, začetek ob 19. uri in nadaljevanje drugi dan ob 8.30.

Duhovne vaje za samske
in  razporočene, ki živite sami in ste stari med 25 in 50 let,  bodo od petka do nedelje. Začetek ob 18. uri in sklep s kosilom. Voditelj je Jože Planinšek CM. Vabljeni, združili bomo koristno s prijetnim!

Binkošti – praznik prihoda Svetega Duha,
so naslednjo nedeljo. Letošnji birmanci bodo pri tej sv. maši prinesli prošnjo za prejem zakramenta sv. birme, ki bo v naši župniji v jeseni.

Ob binkoštnem starejših in bolnih
v naši župniji  lepo povabljeni k sodelovanju tudi s pripravo peciva za ta dan, kot je v navadi! Dobrodošlo bo vse, kar boste napekli in prinesli za pogostitev, obenem pa bo to tudi znamenje sodelovanja pri življenju župnije in naše povezanosti, pa tudi ljubezni in sočutja do naših starejših bratov in sester. Pecivo prinesite v Dom do sobote zvečer, da ga bodo lahko pripravili za strežbo.

Večer v atriju s Camerato medico
Slovenskim zdravniškim orkestrom in solisti, bo prihodnjo nedeljo, 4. junija ob 19. uri. Navdušujočo glasbo tega zanimivega sestava že poznamo in še nikoli nas niso razočarali, zato spet lepo povabljeni v naš atrij in spodbudite ali povabite še druge. Vstop prost, možni so prostovoljni prispevki kdor bo želel. Koncert bo v vsakem vremenu.

Povabljeni še na romarsko potovanje
po hrvaški Istri v soboto, 10. junija. Odhod izpred Doma ob 5. uri zjutraj, cena s kosilom je 35 EUR. Še so možne prijave, pohitite do prihodnje nedelje, ker vam bomo potem poslali položnice, zato se res prijavite še v tem tednu, vsi, ki nameravate iti.

Iskrena hvala;
našim mladim, Fantom z Jožefovega hriba, Jožefinkam, Otroškemu zboru, Zboru zaposlenih Doma sv. Jožef,  Primožu Krtu, Anji Kolman in  Andreju Gubenšku za izjemen petkov večer z Grozdetovim recitalom.  Tako sodelujoče kakor občinstvo je prireditev res presunljivo nagovorila, hvala Bogu. Skoraj boleče in škoda je, da se nad tako zavzetimi in poglobljenimi mladimi, ki jih imamo, z odzivom še najmanj navdušujemo iz župnije, saj je bilo župljanov komaj kaj,  tistim pa toliko večje priznanje.

Mesec junij je posvečen Srcu Jezusovemu,
zato lepo povabljeni k sv. mašam tudi med tednom, ko bomo prisluhnili ‘vrtnicam’ in z litanijami počastili Srce Jezusovo. Letošnje ‘vrtnice’ z naslovom »Češčenje Jezusovega srca v naših družinah« so zbirka spominov sester redovnic, duhovnikov in zavzetih laikov na pobožnost do Jezusovega Srca v domačih družinah. Zbral in uredil jih je Alojz Snoj, predsednik slovenskega Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Dolarjeve in Bohoričeve ulice ter Ceste na Grad. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu času in letnemu času.

Deli.