6. nedelja med letom

leto 24
št. 7
17. februar 2019


razpored svetih maš

nedelja17. februar6. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Frančiška Romih

ponedeljek18. februar– Frančišek Regis Clet CM, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jože Terbovc

torek, 19. februar– Konrad iz Piacenze
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Alenka Kavčič

sreda, 20. februar– Frančišek in Jacinta, fatimska vidca
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.): + duhovnik Viljem Šolinc
ob 18.30 – za verne duše

četrtek, 21. februar– Peter Damiani, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Rajko Jezeršek

petek, 22. februar– Sedež apostola Petra
maše: ob 8.00 – + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 – + Jožef Videc

sobota, 23. februar– Polikarp, škof, mučenec
maše: ob 8.00 – + Marija Hrastnik (iz Doma)
ob 18.30 – + Marta Ludvig

nedelja24. februar7. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + iz družin Emeršič, Mlakar in Kleč


Spoštovani!

 MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE

Gospod Jezus, božji Pastir duš, ti si poklical apostole, da bi postali ribiči ljudi. Pritegni tudi danes k sebi goreče in plemenite fante iz naših družin ter jih naredi za svoje učence in služabnike.

Zbudi v njih željo po odrešenju vseh ljudi, za katere na naših oltarjih vsak dan obnavljaš sveto daritev na križu. Pokaži jim, Gospod, vse pokrajine, kjer toliko naših bratov in sester prosi za luč resnice in gorečo ljubezen. Naj odgovorijo tvojemu klicu, postanejo sol zemlje in luč sveta. Na zemlji naj nadaljujejo tvoje delo odrešenja in gradijo tvoje skrivnostno telo, ki je Cerkev.

Tudi številna in velikodušna srca deklet milostno pokliči, Gospod. Vlij jim hrepenenje po evangeljski popolnosti in zbudi v njih željo, da se bodo službi za tvojo Cerkev ter za uboge in bolne žrtvovale z vsem žarom in vso močjo tvoje ljubezni. Amen.

(po Pavlu VI.)

* * * * * * *

Vse duhovne, o Marija Mati, / sprejmi v milostno Srce!
Naše duše vedno jih težijo,  / naši grehi jih skrbe.
O Marija, o Marija, / milostno imaš Srce!
Prosi Sina, naj usliši / njih molitve in prošnje. (SG 199)

Danes popoldne vabljeni v Marijino cerkev,
kjer bo ob 3. uri molitveno bogoslužje in nato sveta maša za duhovne poklice. To pot je še posebej srečanje namenjeno naši dekaniji, mi pa z našimi mladimi pripravljamo bogoslužje. Lepo vabljeni, saj je skrb za duhovne poklice ena temeljnih glede na tolikšno pomanjkanje.

Duhovne vaje za ministrante in pevke
se začnejo jutri. Kar nekaj naših se je prijavilo, kar je lepo. Lahko se še kdo pridruži; pridite jutri zjutraj do devete ure.  Sklep bo  torek s kosilom. To bo lepa priložnost za nekaj koristnega in prijetnega med počitniškimi dnevi.

Glasbeni spomini g. Danila Pšeničnika
so spet pred nami, in sicer v petek ob 16. uri v Jožefovi dvorani, to pot z naslovom »Ali ljubite swing?«. Lepo vabljeni! Zagotovo bo spet zanimivo in poučno ter seveda tudi razvedrilno.

Delavnica nege cerkvenega perila
bo v soboto od pol desete ure naprej. Srečanje je namenjene vsem, ki perejo cerkveno perilo ali pa skrbijo za prte in sicer urejenost liturgičnega prostora. Če koga zanima, dobrodošel.

Potrebno bo podreti nekaj dreves in obrezati sadovnjak.
V ta namen  ste lepo naprošeni v četrtek popoldne od 14. ure naprej, kdor le utegne, seveda še posebej moški in fantje, da bomo to postorili, ko je vreme primerno.

Verouk – počitnice
V tednu, ki je pred nami, so šolske počitnice, zato seveda tudi ni verouka. Vsem veroučencem in drugim otrokom želimo lepe in zdrave dneve brez poškodb. Torej ‘hitimo počasi’ in ne pozabimo se vsak dan priporočiti angelu varuhu!

Postno pismo slovenskih škofov
Obe nedelji pred pričetkom postnega časa (24. februarja in 3. marca) bomo prisluhnili pastirskemu pismu slovenskih škofov, letos (ob novem Katehetskem načrtu) o vseživljenjski katehezi.

Poslovila se je ga. Magda Jazbec iz Skalne kleti.
Pogreb bo v torek ob 15. uri na celjskem pokopališču in nato tukaj v cerkvi sveta maša. Našo dolgoletno pevko priporočamo v molitev. Pevci še posebej lepo povabljeni h pogrebu in sveti maši ter k prepevanju. Gospod, daj ji večni pokoj! Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki s Celestinove ulice in ulic ob nje. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Sv. maša v Domu ob Savinji
je vsak petek ob 11 h in vsako nedeljo popoldne ob 16 h. Za obisk duhovnika pri svojcih v domu lahko pokličete duhovnika na tel. 041/282-908 (Vlado Bizant). Duhovnik oskrbovance Doma po sobah redno obišče vsak petek popoldne.

* * * * * * * * * * * * * *

MOLITEV 

za imenovanje novega celjskega škofa

O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.

 

Deli.