33. nedelja med letom

leto 23
št. 43
18. november 2018


razpored svetih maš

nedelja, 18. november–33. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Edi (obl.), Silvo in starši Žnidar

ponedeljek, 19. november – Matilda, redovnica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – Marta Ludvig (ob roj. d.)

torek, 20. november – Edmund, kralj
maše: ob 8.00 – + Izidor in Marija Sagaj
ob 18.30 – + Jožko Kolman, obl.
– + Frančiška Romih, obl.

sreda, 21. novemberDarovanje Device Marije
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 15.00 kapela sv.Eme: po namenu
ob 18.30 – v zahvalo krstnemu zavetniku

četrtek, 22. november – Cecilija,  mučenka
maše: ob 8.00 – + Jožef Videc
ob 18.30 – + Leopoldina Brinovc ter + pevci (dar pevcev)

petek, 23. november – Klemen I., papež
maše: ob 8.00 – + Marija Planinšek
ob 18.30 – + Kristina Mernik

sobota,24. november – vietnamski mučenci
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Stanko Žagar in starši

nedelja, 25. november–KRISTUS KRALJ
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Franc Koren


Spoštovani!

TEDEN ZAPOROV
Pred nami je teden zaporov (od 18. do 24. novembra), ki se po vsem svetu vsako leto obhaja v okviru katoliške Cerkve in drugih krščanskih Cerkva ter skupnosti. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali težav in potreb zapornikov ter njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike. Naslov letošnjega tedna je: »BLIŽAJMO SE Z ZAUPNOSTJO!«

***

MOLITEV TEDNA ZAPOROV
Gospod, ti ponujaš svobodo vsem ljudem. Molimo za vse ljudi v zaporih. Razlomi vse obstoječe vezi strahu in osamljenosti. S svojo ljubeznijo podpiraj zaprte, njihove družine in prijatelje, zaposlene v zaporih in vse, ki zanje skrbijo. Ozdravljaj vse, ki so jih ranila dejanja drugih, še posebej pa žrtve kaznivih dejanj.

Pomagaj nam, da si bomo odpuščali, ravnali pravično, ljubili usmiljenje in v ponižnosti hodili skupaj s Kristusom v njegovi moči in z njegovim Duhom danes in vsak dan. Amen.

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri, v ponedeljek ob 17. uri. V Jožefovi dvorani vas pričakujeta ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar, tudi z vašimi izkušnjami in razmišljanji. Vabljeni!

Srečanje starševveroučencev
je jutri, v ponedeljek,ob 19. urioz. po večerni sv. maši.

Celje skozi čas – celjsko gimnazijsko vprašanje
je naslov novega sklopa, ki smo ga lansko leto začeli glede na zgodovino našega mesta. V torek, 20. novembra,  ob 19. uri nam bo na temo celjskega gimnazijskega vprašanja, ki je do skrajnosti zamajalo vlado na Dunaju, spregovoril naš rojak, zgodovinar in diplomat dr. Andrej Rahten. Izredno zanimiva in malo znana tematika nas bo zagotovo nagovorila in pokazala na stvari, ki jih niti ne poznamo. Vabljeni, in opozorite na priložnost še druge!

God sv. Cecilije,
zavetnice cerkvenih pevcev in organistov, je v četrtek, 22. novembra. Organistoma, pevkam in pevcem čestitamo ob prazniku ter vabimo k prepevanju pri sv. maši na praznik. Naj bo god sv. Cecilije tudi povabilo, da bi se še kdo pridružil zboru. Pevske vaje mešanega pevskega zbora so vsak torek po večerni maši, vaje otroškega zbora pa v nedeljo ob 9 h.

Filmski večer z g. Andrejem Dobleharjem
bo v četrtek, 22. novembra, ob 19. uri v Kardinalovi dvorani. Priznani ustvarjalec, g. Doblehar, nam bo predstavil film o Narodni galeriji Slovenije ob njeni 100 letnici z naslovom »Razkošje lepega«. Vabljeni!

Akademski pevski zbor Tone Tomšič
iz Ljubljane nam bo v nedeljo, 25. novembra, v naši cerkvi ob 19. uri pripravil koncert iz sklopa »Glasba na hribu«. Lepo povabljeni, saj gre za zbor iz samega vrha zborovskega petja v Sloveniji in širše. Opozorite na priložnost še druge!

Pratika in Marijanskikoledarza leto 2019
sta na voljo (5,90 oz. 2,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljona mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča,Misijonskih obzorij, PrijateljainMohorjevih knjig.

Miklavževo se bliža
in Miklavž je že napovedal, da bo tudi letos prišel med nas. To se bo zgodilo v sredo,5. decembra,ob 16. uri. Starši že lahko prijavite svoje pridne otroke zanj, da bo vedel načrtovati obdaritev. To lahko storite, ko pripeljete otroke k verouku ali v recepciji našega Doma kadarkoli, ali pa tudi po maši v zakristiji ali pisarni.

Obletnica posvetitve celjske stolnice in slovo škofa Lipovška
Zbor svetovalcev in upravitelj celjske škofije, g. Rok Metličar, vabita vse duhovnike in vernike naše škofije k obhajanju obletnice posvetitve celjske stolnice sv. Danijela in k zahvalni maši ob upokojitvi škofa dr. Stanislava Lipovška, in sicer na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, v nedeljo, 25. novembra, ob 15 h. Po sveti maši vabljeni tudi k pogostitvi in bratskemu druženju pred stolnico. Molimo tudi za čimprejšnje imenovanje novega celjskega škofa.

Mohorski sprejem in predstavitev Redne zbirke
bo v ponedeljek, 26. novembra, pri nas. Začeli bomo z mašo v cerkvi ob 18.30  za vse žive in pokojne Mohorjane, nato bo sledil  sprejem v Kardinalovi dvorani, kjer nas bo ob priložnostnem programu nagovoril dr. Aleš Maver. Ob tej priložnosti tudi vabljeni k nakupu, morda zbirke ali katere izmed drugih knjig.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z Janežičeve poti ter iz Zvezne, Groharjeve in Hribarjeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Deli.