31. nedelja med letom – ZAHVALNA

leto 22
št. 41
5. november 2017


razpored svetih maš

nedelja, 5. november – 31. nedelja med letom – ZAHVALNA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Natalija Lukič
– + Ana Vuga, obl.

ponedeljek, 6. november – Lenart, opat
maše: ob 8.00 – za verne duše
ob 18.30 – + Breda Štanc, pogrebna m.
– + Peter in starši Peterlin

torek, 7. november – Engelbert, škof
maše: ob 8.00 – za dušno in telesno zdravje
ob 18.30 – + Ivan Prosinek ter vnuki in tri sestre Glinšek

sreda, 8. november – Gotfried (Bogomir), škof
maše: ob 8.00 – za spreobrnjenje
ob 17.30 – molitev v čast sv. Jožefu
ob 18.30 – + Vida Lokovšek

četrtek, 9. november – Posvetitev lateranske bazilike
maše: ob 8.00 – po namenu darovalke
ob 18.30 – + Bogomir Korpnik, osmina

petek, 10. november – Leon Veliki, papež in cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – za službo in po namenu
ob 18.30 – + Boštjan, Vinko in starši Sorec

sobota, 11. november – Martin, škof
maše: ob 8.00 – po namenu darovalke
ob 18.30 – + Ivanka Obrez, osmina

nedelja, 12. november – 32. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Stane Petrovič in Angelca


Spoštovani!

Zahvalna nedelja je najprej zahvala Bogu za duhovne darove bogoslužnega leta … Zahvalo in priznanje izrekam vodstvu in članom škofijske Karitas in župnijskih Karitas, ki v teh kriznih časih, še posebej v soočenju z begunci, odlično razodevajo podobo Jezusa Kristusa – usmiljenega Samarijana. Bog povrni in hvala vsem molivkam in molivcem za duhovne poklice … Zahvala pastoralnim ustanovam po naših župni­jah, še posebej katehistom in katehistinjam, članom ŽPS, ŽGS, cerkvenim pevkam in pevcem, zborovod­jem, organistom, ministrantom, bralcem, izrednim delivcem obhajila, animatorjem birmanskih in dru­gih skupin, veroučnim, mladinskim in molitvenim skupinam, zakristanom, župnijskim gospodinjam, krasilcem in vzdrževalcem cerkva in župnijskih prostorov. … Hvala vsem dobrotnikom, ki z darovi za sv. maše pa tudi z darovi pri sv. maši skrbite za naše duhovnike, za različne cerkvene ustanove, pa tudi za vzdrževanje naših cerkva. Še posebej se zahvalju­jem bolnikom, starejšim in onemoglim, da z moli­tvijo in tiho žrtvijo gradite Božje kraljestvo. … Če bomo zvesto služili Gospodu, bomo tudi vse drugo prav naredili, zato iščimo najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse drugo nam bo navrženo (prim. Mt 6,33).      (iz zahvale msgr. dr. Stanislava Lipovška, celjskega škofa)

Pogovori o življenju in smrti
tudi po Vseh svetih in Vernih dušah ohranjajo svoj pomen ali pa še posebej. Vabljeni spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri v Jožefovo dvorano, kjer vas, tudi z vašimi razmišljanji in izkušnjami, čakata zdravnici ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.

Srečanje Vincencijeve konference
bo jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. Lepo vabljeni vsi člani. Pred nami so nove naloge, ki jih bo potrebno prevzeti poleg rednega dela, zato je srečanje še toliko bolj pomenljivo.

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka, pa tega še nimate, bo v torek od 16. do 19. ure. Lepo vabljeni in morda opozorite koga, kjer veste, da imajo krst v družini pred seboj.

Predavanje »Medicinska hipnoza«,
ki ga pripravljamo v Domu v sklopu praznovanja 50. obletnice izhajanja revije Prijatelj, bo v torek, 7. novembra, ob 19. uri. Nagovoril nas bo certificiran hipnoterapevt, dr. med. g. Bojan Pustovrh. Vabljeni na zanimivo razmišljanje, morda boste tudi hipnotizirani, a brez strahu.

Prva sreda, ki smo jo zaradi praznika Vseh svetih prestavili za en teden, bo tako ta teden. Lepo vabljeni, da se spet v čim večjem številu ob 17.30 združimo v cerkvi; župljani, obiskovalci naše cerkve kot zaposleni in stanovalci Doma, in se priporočimo sv. Jožefu, našim zavetnikom, in sicer svetnikom. Razmišljali in molili bomo še posebej pod vidikom minulih praznikov Vseh svetih in Vernih duš. Zares lepo povabljeni!

Film o ljubljanskem škofu dr. Antonu Vovku »Goreči škof« režiserja Davida Sipoša si bomo lahko ogledali v četrtek zvečer ob 19. uri v Kardinalovi dvorani našega Doma. Po ogledu filma bo tudi priložnost za pogovor z ustvarjalci filma. Lepo vabljeni k tej izredni priložnosti, ki nam na izredno zanimiv način razgrinja dejstva naše polpretekle zgodovine.

Naše Martinovanje stopa v 21. leto in postaja po vseh predpisih polnoletno, zato s toliko večjim veseljem povabljeni nanj v petek, 10. novembra, ob 16. uri v Veliko avlo našega Doma in Kardinalovo dvorano. Blagoslovili bomo mlado vino, o njem razmišljali, skozi pokušino nas bo to pot povedel Danijel Kmetec mlajši, in prisluhnili primerni pesmi. Prepevali nam bodo: Župnijski zbor sv. Jožefa, Zbor zaposlenih Doma sv. Jožef, Zbora stanovalcev Doma sv. Jožef in seveda Fantje z Jožefovega hriba.  Zares lepo vabljeni vsi iz župnije in Doma in povabite na praznik še svojce, prijatelje in znance. Vstop je prost, lahko pa boste, če boste želeli, oddali kakšen prostovoljen prispevek.

Srečanje ministrantov
bo to pot izjemoma v soboto, 11. novembra, ob 10. uri. Vzeli si bomo malo več časa za vajo in tudi za druženje, končali bomo zagotovo do poldneva. Lepo vabljeni zares vsi ministrantje.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
bo naslednji ponedeljek, 13. novembra, po večerni maši.

Poslovili so se
Breda Štanc, Hribarjeva 3, roj. l. 1929;

Ivana Obrez, Teharska c. 102, roj. l. 1931;
Pokopani sta bili v petek na mestnem pokopališču.

Marija Bukovec, Bohoričeva 10, roj. l. 1934, dolgoletna pevka v našem župnijskem pevskem zboru. Slovo od nje je v sredo, 8. novembra, ob 11 h v Vekingovi poslovilni dvorani;

Terezija Lončar, Popovičeva 7, roj. l. 1930. Pogreb je v sredo, 8. novembra, ob 15.30 na Mestnem pokopališču. Po pogrebu je sv. maša.

Gospod, daj jim večni pokoj – in večna luč naj jim sveti!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice ter ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.