3. velikonočna nedelja

leto 23
št. 15
15. april 2018


razpored svetih maš

nedelja, 15. april – tretja velikonočna nedelja – začetek tedna molitve za duhovne poklice
maše: ob 8.0 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jožko Kolman
– + Zofija Roškar

ponedeljek, 16. april – Bernardka Lurška, redovnica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jože Plevnik

torek, 17. april – Rudolf, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Mišo Likovič, obl., ter oče Viktor
– za dobro letino slovenskih hmeljarjev

sreda, 18. april – Evzebij, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15 h  (v Emini kapeli) – po namenu
ob 18.30 – + Cecilija, Martin in Ivan Šrot

četrtek, 19. april – Leon IX., papež
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Anton in Ana Strašek ter + Štokovski in Žurej

petek, 20. april – Teotim, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 10.00 – + Cecilija Pecha

sobota, 21. april – Anzelm, škof, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – + Marija Pustoslemšek (iz Doma)
         ob 18.30 – + Ivan Šolinić

nedelja, 22. april – četrta velikonočna – nedelja duhovnih poklicev
maše: ob 8.0 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + iz družin Osterman in Videc ter brat Vinko


Spoštovani!

Srečanje cerkvenih pevskih zborov celjske dekanije
je danes popoldne ob 16. uri v župniji Celje-Sv.Cecilija. Kratkemu besednemu bogoslužju sledi predstavitev zborov, seveda s pesmijo. Pevci imajo uro pred pričetkom skupno vajo. Lepo povabljeni tudi poslušalci, saj bo to gotovo lep glasbeni, bogoslužni in družabni dogodek, z obiskom pa dajemo tudi priznanje pevcem, odraslim in mladim, za njihov trud in dragocen prispevek k bogoslužju in sploh življenju župnij naše dekanije.

Teden molitve za duhovne poklice
z geslom ‘Daj mi poslušno srce’ začenjamo danes. Vsak dan v tednu pred nedeljo Dobrega pastirja – 4. velikonočno – bomo lahko prisluhnili nagovoru ter izrekli prošnje in molitev za duhovne poklice, ki so jih letos pripravili v novomeški škofiji.

* * * * *
Zapoj veselo, o kristjan, veselja tvojega je dan!
Kot Kristusovi srečni bratje
odrešeni smo Božji svatje.
Aleluja, aleluja, aleluja.

Vabljeni na zanimiv mohorski večer,
ki ga pripravljamo skupaj s Celjsko Mohorjevo jutri zvečer ob 19. uri v našem Domu! Spregovoril nam bo politik in zdravnik, g. France Cukjati, na temo ‘Slovenske podoba zla’ ob izidu njegove knjige z enakim naslovom.  Tema je zagotovo zelo zanimiva, prav tako pa tudi predavatelj.

Z demenco malo drugače
nadaljujemo tudi  v tem tednu – v torek zvečer ob 19. uri. Še enkrat nas bo nagovorila naša delovna terapevtka Sara Črepinšek; to pot pod vidikom Montessori metode dela z obolelimi.  Lepo vabljeni k nadaljevanju ali pa tudi novi, ki se lahko pridružite večeru le to pot!

Novodobno Celje
je naslov še zadnjega razmišljanja v sklopu treh z naslovom Celje skozi čas. V četrtek zvečer bo z nami profesor in ravnatelj Pokrajinskega muzeja Celje g. Stane Rozman.  Po dveh že zelo odmevnih in dobrih večerih nas tako čaka še tretji na temo našega mesta; to pot bližnje zgodovine. Vabljeni!

Tečaj za zaročence
bo v petek zvečer ob 19. uri z nadaljevanjem v soboto dopoldne od pol devete ure naprej. Letos smo teh tečajev še posebej veseli, saj je skoraj na vsakem tudi kdo iz naše župnije.  Lepo!

Praktična delavnica krašenja cerkva
bo v soboto od pol desete ure naprej. Z nami bo Rok Metličar. Lepo vabljeni, saj se vedno znova lahko česa novega naučimo, kar nam lahko hitro pride prav!

Srečanje morebitnih sodelavcev
pri Slomškovi romarski poti bo v soboto od desete ure naprej. Vabljeni še posebej mlajši upokojenci; razmišljali bomo o sodelovanju pri poživitvi tako pohodov po poti kot tudi ideje o Slomški, ki se ob delovanju društva utrjuje.

Srečanje otroških in mladinskih zborov
bo v okviru dejavnosti naše Orglarske šole prihodnjo nedeljo ob 16. uri. Najprej bodo pete litanije, nato pa nastop posameznih skupin. Lepo bo, če jim pridemo prisluhnit, saj jim bomo s tem spodbuda, kar je še posebej dragoceno.

Začela so se tudi romanja,
v petek gremo v Albanijo, naslednje pa je na vrsti 12. maja, ko se odpravljamo v Oglej in okolico, h koreninam našega krščanstva. Lepo vabljeni k prijavam, cena je s kosilom vred 40. EUR na osebo.

Škofijsko molitveno srečanje za naše svetniške kandidate, posebej za duhovnika Izidorja Završnika (1917-1943) bo na nedeljo Dobrega Pastirja, 22. aprila, ob 16 h v Marijini cerkvi v Celju. Ob 15 h bo molitvena ura, ki jo bodo vodili mladi iz župnije Gomilsko, nato sv. maša, ki jo bo daroval g. škof.

Okličeta se,da bosta sklenila zvezo svetega zakona:
ženin Gregor Gubenšek, rojen 26. 4. 1977 v Celju, stanujoč Mirna pot 7, župnija Celje-Sv.Jožef, po poklicu akademski glasbenik; in
nevesta Vesna Monika Feguš, rojena 1. 5. 1981 na Ptuju, stanujoča Mirna pot 7, župnija Celje-Sv.Jožef, po poklicu zdravstveni tehnik.

Okličeta se,da bosta sklenila zvezo svetega zakona:
ženin Aleš Gorenak, rojen 10. 4. 1976 v Mariboru, stanujoč Na zelenici 5, župnija Celje-Sv.Danijel, po poklicu informatik; in
nevesta Nuša Kerin, rojena 17. 10. 1988 v Celju, stanujoča Cesta na grad 62, župnija Celje-Sv.Jožef, po poklicu psihologinja.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Podgorja, 2. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.