28. nedelja med letom

leto 23
št. 38
14. oktober 2018


razpored svetih maš

nedelja, 14. oktober – 28. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Šolinić

ponedeljek, 16. oktober – Terezija Avilska, cerkvena učiteljica
maše: ob 8.00 –  + Roman Pogladič in Robert Šurbek (ob roj. dn.)
ob 18.30 – + Amalija Sorec, Jurij Klepej ter Milan Anderlič

torek, 16. oktoberMarjeta Marija Alakok, redovnica
maše: ob 8.00 –  + Marija Planinšek
ob 18.30 – + Rezika Lončar, obl.

sreda, 17. oktoberIgnacij Antiohijski, škof, mučenec
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 15.00 (Emina kap.) – + Silva Kocuter (iz Doma)
ob 18.30 – po namenu

četrtek, 18. oktobra – Luka, evangelist
maše:  ob 8.00 – + Jakob Čadej in starši
         ob 18.30 – + Hilda Krajnc

petek, 19. oktober – kanadski mučenci
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jakob Slemenšek

sobota, 20. oktober – Vendelin, opat
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 –  + Mirko Eberlinc, 1. obl.

nedelja, 21. oktober – 29. nedelja med letom – MISIJONSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 –  + Ana in Jakob Jurgelj


Spoštovani!

Obžalovanja vredno in sramotno je, da po lastni krivdi ne poznamo sebe in ne vemo, kdo smo. Ali ne bi bila velika neved­nost, (…), če bi nekoga vprašali, kdo je, pa ne bi vedel in bi ne znal povedati, kdo je bil njegov oče, kdo mati in kje je doma? Že to bi bila velika neumnost, še neprimerno večja pa bi bila naša, če nam ne bi bilo mar, kdo smo, temveč bi se ukvarjali zgolj s telesom; če bi le površno vedeli, bodisi iz poslušanja ali iz vere, da imamo dušo, redkokdaj pa bi pomislili na bogastvo, ki ga lahko skriva, na njega, ki v njej prebiva, in na njeno veliko vrednost. Zato si tudi tako malo prizadevamo, da bi ohranili njeno lepoto. Vsa naša skrb velja le okovu dragulja ali grajskemu obzidju, tj. našemu telesu. (…)

            Nedavno mi je neki zelo učen mož rekel, da so duše, ki ne molijo, podobne ohromljenemu ali od kapi zadetemu telesu, ki sicer ima roke in noge, a se ne more gibati. In tako tudi je. So duše, tako šibke, tako okorele, zaposlene z vnanjimi opravki, da se zdi, da ni zdravila zanje in ne zmorejo iti vase. (…) Če se take duše ne bodo potrudile, da svojo revščino spoznajo in se izkopljejo iz nje, se bodo spremenile v solnat steber kot Lotova žena, ki se je na begu ustavila in ozrla.

Terezija Avilska, Notranji grad

Maša in koncertni nastop
Mešanega zbora Zarja iz Šentvida pri Planini bogati današnjo nedeljo s sveto mašo ob deseti uri. Hvala pevcem in zborovodju g. Pušniku z željo, da se dobro odrežejo tudi v Španiji, kamor se v naslednjih dneh podajajo na turnejo in tekmovanje.

Oktobrska rožnovenska pobožnost
je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu. K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

»Glasbeni spomini«
smo poimenovali posebna glasbena doživetja, ki nam jih bo odslej pripravljal naš stanovalec, gospod Danilo Pšeničnik, velik poznavalec in tudi ustvarjalec, ter v različnih, tudi zelo znanih sestavih poustvarjalec  kvalitetne popularne in klasične glasbe zadnjih desetletij. Ima obsežno zbirko praktično vsega kvalitetnega na glasbenem področju, s čimer je obogatil naš Dom in prav to bo delil s predvajanjem in spremno besedo tudi z nami.  Prva priložnost bo v petek, 19. oktobra, ob 16. uriv Jožefovi dvorani.  Lepo vabljeni; prepričani smo, da vam ne bo žal.

Misijonska nedelja – 21. oktobra –
Vseslovensko praznovanje misijonske nedelje bo letos v novomeški škofiji, v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Trebnjem. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa slovesno somaševanje pod vodstvom novomeškega škofa Andreja Glavana. Pričeval bo misijonarTone Kerin, lazarist. Na ta dan tako kakor prvi kristjani slovenski katoličani poleg molitve prispevamo svoj konkretni dar za naše apostole v misijonih, za njihovo ozna­njevanje evangelija v krajih, kjer Cerkev še ni nav­zoča ali še ni samostojna.

Na misijonsko nedeljo je po slovenskih župnijah tradicionalna misijonska nabirka. Že vnaprej – v imenu naših misijonarjev ter Misijonskega središča Slovenije – hvala za vaš dar!

Koledar Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote na temo »Marija skoz’ življenje« boste lahko dobili v nedeljo, 21. oktobra, po maši pri vhodu v cerkev. Priporočen prispevek zanj je 10 evrov. Zbrana sredstva bodo namenili za gradnjo hiše za družino brez doma. Vabljeni, da – kot vsako leto – podpremo to akcijo.

Pozdrav Rožnovenski Kraljici
pa je naslov koncerta iz cikla »Glasba na hribu«, ki nam ga pripravljata naša farana in zakonca, ga. Andreja Zakonjšek Krt in naš organist g. Primož Krt.  Že sedaj si zabeležite večer nedelje, 21. oktobra, ob 19. uri in opozorite na lepo priložnost tudi druge in jih povabite. Vstop je prost – prostovoljni prispevki.

Jesenske duhovne vaje za ministrante
bodo pri nas od ponedeljka, 29. oktobra, do torka, 30. oktobra. Zopet jih bo vodil bogoslovec lazarist Rok Žlender. Poleg duhovnih vsebin bo seveda tudi čas za prostočasne in športne igre. Prijave sprejemajo na recepciji Doma Sv.Jožef, tel. 059-073-800 ali info@jozef.si.

Na jesenske raziskovalno-ustvarjalne delavnice
pa v istih dneh (29. in 30. oktobra) vabi Škofijska klasična gimnazija v Ljubljani. Profesorji z gimnazije in sodelavci pripravljajo poučen in zabaven program za učence 7., 8. in 9. razreda OŠ. Informacije in prijave na www.stanislav.si.

Verouk za odrasle ali katehumenat
je vsak torek zvečer ob 19.15 (po večerni maši) in bo trajal do Velike noči prihodnje leto. Namenjen je vsem, ki bi radi prejeli zakramente krsta, ali obhajila ali birme, pa tudi drugim, ki bi radi poglobili svojo vero in jo povezali z življenjem.

Čiščenje in krašenje cerkveimate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve.Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Deli.