27. nedelja med letom

leto 22
št. 38
8. oktober 2017


razpored svetih maš

nedelja, 8. oktobra – 27. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
– + Marija Brodarič, greg.
ob 10.00 – + Vida Lokovšek

ponedeljek, 9. oktober – Abraham in Sara
maše: ob 8.00 – + Marija Brodarič, greg.
– + starši Hajšek
ob 18.30 – Marija Krajnc, 8. obl.

torek, 10. oktober – Danijel, mučenec
maše: ob 8.00 – + Marija Brodarič, greg.
ob 18.30 – + Jožefa Sternad, osmina
– + Jože Mernik, obl.

sreda, 11. oktober – Filip, diakon
maše: ob 8.00 – + Marija Brodarič, greg.
ob 15.00 (Emina kap.) – + po namenu darovalke
ob 18.30 – + Marta Ludvig

četrtek, 12. oktober – Maksimilijan Celjski, mučenec
maše: ob 8.00 – + družina Gajšek in sorodniki
– + Marija Brodarič, greg.
ob 18.30 – + Friderik Čavš, 2. obl.

petek, 13. oktober – Gerald, vitez
maše: ob 8.00 – + Marija Brodarič, greg.
ob 18.30 – + Robert Šurbek in Roman Pogladič (ob roj.d.)

sobota, 14. oktober – Kalist I., papež, mučenec
maše: ob 8.00 – + Marija Brodarič, greg.
ob 18.30 – + Nada Simoniti, 30. dan

nedelja, 15. oktobra – 28. nedelja med letom; Terezija Avilska
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Marija Brodarič, greg.


Spoštovani!

     Ravnajte se zato po mojem nasvetu in se ne ustavljajte, temveč se pogumno bojujte do smrti, saj ste tukaj le zato, da se bojujete! In če boste vselej odločene, da rajši umrete, kot da popustite v želji, da bi dosegle cilj poti, vam bo Gospod v večnem življenju dal piti v obilju, čeprav bo dopustil, da vas v tem življenju nekoliko žeja. Tam se vam ne bo treba bati, da bi vam zmanjkalo vode. Bog daj, da bi zdaj nam ne zmanjkalo moči! Amen.

     Da ne bi zašle že pri prvem koraku, ki ga storite na tej poti, bom povedala nekaj o tem, kako naj potovanje začnemo, saj je od tega odvisno veliko, če ne vse. Ne trdim, naj potovanje sploh opusti, kdor se ni odločil zanj tako, kakor bom razložila, saj ga bo Gospod sčasoma okrepil. Tudi če bo naredil le korak, ima ta takšno moč, da se mu ni treba bati, da ga je napravil zaman in da se mu ne bo izplačal. Tako je, kot če ima kdo – recimo – rožni venec z odpust­ki. Če moli nanj enkrat, pridobi odpustek, in čim večkrat moli, tem več odpustkov pridobi. Če pa na ta rožni venec ne bi molil nikoli, temveč bi ga imel spravljenega v omari, bi bilo seveda bolje, če ga sploh ne bi imel.             Sv.Terezija Velika, Pot popolnosti

Pogovori o življenju in smrti
gredo naprej. Spet vabljeni v Jožefovo dvorano jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, kjer vas čakata zdravnici; ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Pridite tudi s svojimi razmišljanji.

Tečaj za bralce beril
bo v torek, 10. oktobra, ob 19. uri v Jožefovi dvorani  našega Domu.  Tečaj vodi Jože Planinšek, poseben poudarek bomo skušali dati še posebej liturgičnemu značaju branja. Lepo vabljeni vsi, ki že berete berila, kakor tudi tisti, ki se morda za to še odločate.

Celjska Mohorjeva praznuje 90 let bivanja v Celju.
V ta namen je Muzej novejše zgodovine skupaj z Mohorjevo pripravil posebno razstavo ob jubileju. Odprtje bo v sredo zvečer ob 18 uri v preddverju muzeja, ko bo tudi priložnostna slovesnost. Sodelovali bodo dijaki Prve gimnazije Celje, sodelavci Mohorjeve in Muzeja, odprtje pa bo opravil gospod župan Bojan Šrot. Lepo vabljeni! Prav je, da se zavedamo, kako Celje ni le knežje mesto temveč tudi Mohorsko, saj v njem že 90 let domuje 166 let stara – najstarejša slovenska založba.

Prvi koncert iz cikla »Glasba na hribu«
bo prihodnjo nedeljo ob 19. uri v naši cerkvi. Pripravljamo ga v sodelovanju s Hišo kulture Celje. Nastopila bosta Miklavž Pintar s trobento in Barbara Mirkac za orglami. Lepo vabljeni že sedaj in povabite na lepo prireditev še druge. Vstop je prost, možni so prostovoljni prispevki.

V teh dneh bomo s skupino štiriindvajsetih romarjev na poti v Compostelo (Španija). Prehodili bomo zadnjih 210 kilometrov in s seboj ponesli tudi vse vas, vi pa se nas spomnite v molitvi.

Verouk za odrasle ali katehumenat
je vsak torek zvečer ob 20. uri in bo trajal do Velike noči prihodnje leto. Namenjen je vsem, ki bi radi prejeli zakramente krsta, ali obhajila ali birme, pa tudi drugim, ki bi radi poglobili svojo vero in jo povezali z življenjem.

Oktobrska rožnovenska pobožnost
je vsak dan ob 18 h – pol ure pred večerno mašo. Pred izpostavljenim Najsvetejšim skupaj zmolimo rožni venec, litanije in molitev k sv. Jožefu. K molitvi rožnega venca vabimo tudi pred jutranjo mašo. Pridite, molimo!

Vseslovensko fatimsko romanje v Stično
ter srečanje z verniki s Hrvaške bo v soboto, 14. oktobra. Dekanija Celje organizira poseben avtobus za romarje. Prijavite se lahko v recepciji. V Stični bo ob 10 h molitvena ura, ob 11 h pa somaševanje s posvetitvijo Fatimski Materi Božji ter procesija za Najsvetejšim.

Poslovil se je
Franc Mulej, Kočevarjeva ul. 2, roj. l. 1935. Pogreb je v sredo, 11. oktobra, ob 15.30 na mestnem pokopališču. Po pogrebu je sv. maša zanj v župnijski cerkvi. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času. ***

Štiristo let Misijonske družbe (1617-2017)

Kot se je pogosto zgodilo, je Vincencij v enem svojih govorov o zatajevanju prešel v molitev: »O moj Zveličar, iz vsega srca te prosim te milosti. Daj nam duha svetega zatajevanja! Da, Gospod, daj, da ne bomo več živeli kakor živali, marveč kakor razumna bitja. To ti tudi obljubimo. Pa ker vse zavisi od tvoje milosti, te prosimo po tvojem svetem življenju, ki je bilo polno notranjega in zunanjega zatajevanja, da nam podeliš to milost.«

iz: Sodja Franc CM, Vincencijeva podoba

Deli.