24. nedelja med letom – ŽEGNANJE Z BIRMO

leto 24
št. 32
15. september 2019


razpored svetih maš

nedelja, 15. september–24. nedelja med letom – ŽEGNANJE Z BIRMO
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v čast Svetemu Duhu
– + Leopoldina Brinovc

ponedeljek, 16. september –Kornelij, papež, in Ciprijan, škof, mučenca
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 –v zahvalo za zdravje

torek, 17. september –Robert Bellarmin, škof
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 –+ Frančiška Romih

sreda, 18. september –Jožef Kupertinski, duhovnik
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 15.00 (Emina kap.) – + p. Jože Rupnik
ob 18.30 – v dober namen

četrtek, 19. september –Januarij, škof
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – + Štefan Krajnc, obl.

petek, 20. september – korejski mučenci
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – po namenu

sobota, 21. september – Matej (Matevž), evangelist
maše: ob 8.00 – + Anton Vidmar (ob roj. dnevu)
ob 18.30 – + Ivan Posinek ter vnuk Boris

nedelja, 22. september–25. nedelja med letom – Slomškova
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Marija Zeme, obl., Peter Zeme in Marija Guzej


Spoštovani!

»Žegnanje«zbirmo
je danes ob 10. uri, ko je z nami opat Marjan Jezernik. Med mašo birma pet naših birmancev in birmank.  To so: Aljaž Kosaber, Ula Novak, Ines Planko, Lara Šorli in Gašper Šrot. Sv. birmo bo podelil tudi dvema birmancema iz Laškega. Čestitke birmancem in birmankam, botrom in družinam za dosedanje vztrajanje v veri!

     »Žegnanje« je spomin na posvetitev cerkve. Čestitke vsem župljanom za župnijski praznik! Bodimo vredni svoje lepe cerkve in čim večkrat jo napolnimo!

Matjaž Robavs in Tomaž Plahutnik
bosta gosta nocojšnjega »Večera v atriju«. Trio Vivere je namreč zaradi bolezni enega izmed članov moral nastop odpovedati, vendar tretjina izmed njih bo z Matjažem še vedno tu in gotovo bo večer prijeten in zanimiv, saj gre za dva vrhunska umetnika na citrah in v vokalu. Spet bo v našem atriju zadonela slovenska ljudska in narodna pesem. Lepo povabljeni in spodbudite še druge, da bomo tako lepo končali naše »farno žegnanje«! Vstop je prost; prostovoljni prispevki. V primeru dežja, a ne kaže, bomo v Kardinalovi dvorani.

Celjsko zaobljubljeno romanje v Petrovče
Že stoletja mesto Celje na nedeljo po prazniku Marijinega imena roma v Petrovče. Zaobljubljeno romanje je molitveni dan našega mesta, da bi bili obvarovani poplav in drugih naravnih nesreč. Tudi to leto smo verniki mesta Celje vabljeni, da se v nedeljo, 15. septembra, ob 15. uri zberemo v Petrovčah in skupno prosimo za Božjo milost in varstvo v našem življenju.

Iskrena hvala vsem za ponovno uprizoritev
Velikega odra sveta Petra Calderona. Ni dobro kazalo zaradi vremena, a nam je uspelo in spet je za nami izjemna uprizoritev. Naj bo v blagoslov sicer maloštevilni a žlahtni publiki in seveda našim igralcem in vsem, ki ste pri tem pomagali. Misterij je enakovredno za vse, tako sodelujoče kot občinstvo, zato je spet v polnosti dosegel svoj namen in je vsem lahko v resničen ponos; tako nastopajočim kot sodelujočim in tistim, ki ste pomagali pri postavljanju in pospravljanju.  Gre za izjemno delo vas župljanov od mladih do starejših. Naj vam bo Bog za to še posebej naklonjen in prosimo, da ga bomo prihodnje leto spet uprizorili in nagovorili še druge! Upajmo tudi na boljše vremenske okoliščine in naj nekako živi med nami in z nami.

Romarsko potovanje je pred nami,
na pot krenemo v deželo Meže, Mislinje in Drave v soboto, 21. septembra, ob 7. uri zjutraj. Gremo z malim avtobusom, da bomo povsod dostopni, tako prijave, razen na čakalno listo, če kdo odpove,  niso več možne, si pa v recepciji vzemite podatke za nakazilo stroškov potovanja.

Starejši iz župnije in stanovalci Doma
vabljeni na Brezje, in sicer v četrtek, 3. oktobra. Kot vsako leto bo priložnost za to tudi letos in je namenjena vsem, ki bi sicer sami težko šli. Člani Vincencijeve konference lepo povabljeni, pa tudi drugi, ki pridete na pomoč tistim, ki potrebujejo spremstvo.  Gremo le na Brezje in nazaj, da bi ne bilo za koga prenaporno in predolgo. Na pot krenemo ob 9. uri izpred Doma in se vrnemo okrog druge ali tretje ure popoldne. Če bo kdo želel, bo lahko kaj prostovoljno prispeval za vožnjo in romarsko malico.

Povabljeni še na romanje v Rim,
čim prej se prijavite v recepciji vsi, ki razmišljate o njem, da bomo lahko uredili vse potrebno v zvezi s prevozom in rezervacijo. Na pot gremo 7. oktobra in se vračamo 9. Cena potovanja je 250 EUR.

Verouk
je ob ponedeljkih za nižje razrede (ob 16 h za 1. in 3. razred., ob 17 h za 2. in 4. razred.), ob četrtkih pa za višje (ob 15.30 za 5. in 7. razred, ob 16.30 pa za 6. in 8. razred). Ostala srečanja po dogovoru.

Srečanje mladih v Stični– narodno srečanje mladih katoličanov, ki poteka 3. soboto v septembru (letos 21.9.)-, ima geslo »Tukaj sem, zgôdi se!« Program se prične ob 9.30, ob 14 h je sv. maša, ki jo daruje mariborski nadškof Alojzij Cvikl, sledi pa še praznovanje in zaključni koncert. Iz Celja gre skupni avtobus mladih. Odhod je ob 7.45 s stare avtobusne postaje. Prijava je še možna na GSM 040/164-777 (Matic Lesjak).

Vseslovensko praznovanje Slomškove nedelje
je letos – ob 100-letnici priključitve Prekmurja k matični domovini – v župniji Črenšovci v nedeljo, 22. septembra. Tam je tudi prva cerkev, posvečena bl. A. M. Slomšku. Ob 15 h bo molitvena ura, ob 16 h sv. maša, po njej pa blagoslovitev Slomškovega kipa pred cerkvijo. Skupni avtobus gre ob 13.10 s Teharij, ob 13.20 se ustavi na stari avtobusni postaji.

Poslovil se je Stanislav Cajhen,
Kočevarjeva ul. 8, roj. l. 1933. Pogreb je v torek, 17. septembra, ob 14.30 na Mestnem pokopališču. Po pogrebu je v župnijski cerkvi pogrebna maša zanj. Naj počiva v miru!

Čiščenje in krašenje cerkveimate ta teden na skrbi verniki iz Zvodnega in Zagrada. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času!

* * *

MOLITEV za imenovanje novega celjskega škofa

      O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju  in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.  

             OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.  

Deli.