23. nedelja med letom

leto 22
št. 32
10. september 2017


razpored svetih maš

nedelja, 10. september – 23. nedelja med letom – devetdnevnica
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Šolinić

ponedeljek, 11. september – Bonaventura, redovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – + družina Slemenšek in Stelzer

torek, 12. september – Marijino ime
maše: ob 8.00 – po namenu
         ob 18.30 – + iz družine Žavbi

sreda, 13. september – Janez Zlatousti, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – + Alojz Gajšek CM, 1. obl.
ob 15.00 (Emina k.) – + Marjeta Majcenovič
ob 18.30 – + iz družine Jurjevčič (z Vrhnike)

četrtek, 14. september – Povišanje sv. Križa
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + iz družine Drolc

petek, 15. september – Žalostna Mati Božja
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Marjeta Majcenovič (iz Doma)

sobota, 16. september – Kornelij, papež, in Ciprijan, škof, mučenca
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + iz družine Markelj

nedelja, 17. september – 24. nedelja med letom – ŽEGNANJE Z BIRMO
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v čast Sv. Duhu za birmance
– + Franc Dečman (ob roj. d.)


Devetdnevnica pred sv. birmo
je vsak dan pri večerni sv. maši. Lepo vabimo družine birmancev, sorodnike in botre pa tudi vse druge župljane in obiskovalce naše cerkve, da se skupaj z birmanci dobro pripravimo na prejem darov Sv. Duha.

Verouk pričnemo s sv. mašo v torek, 12. septembra. Ta dan pride na obisk generalni vikar in opat Marjan Jezernik. Pred mašo se v Lazarjevi učilnici sreča z družinami birmancev in botri, ob 18.30 pa daruje sv. mašo v cerkvi. K tej vabimo vse družine veroučencev. Po maši boste v veroučnih prostorih lahko dobili veroučne učbenike in bogoslužne zvezke. Redni verouk začnemo v tednu birmi, in sicer:

  1. razred ……………… ponedeljek ob 16 h (s. Terezija Petrič)
  2. razred ……………… ponedeljek ob 17 h (s. Terezija Petrič)
  3. razred……………… ponedeljek ob 16 h (župnik)
  4. razred ……………… ponedeljek ob 17 h (župnik)
  5. razred ……………… četrtek ob 15.30 (teolog Miha Lokovšek)
  6. razred ……………… četrtek ob 16.30 (teolog Miha Lokovšek)
  7. razred ……………… četrtek ob 15.30 (župnik)
  8. razred (birmanci)…… četrtek ob 16.30 (župnik)

Mladinska verska srečanja (9. razred OŠ in srednja šola) … četrtek ob 19.30 oz. po dogovoru.

Večer v atriju
je danes ob 19. uri. Z nami bodo Jaka Kopač, Nina Strnad, Miha Koren, Gregor Ftičar in Nino Mureškič.  To bo spet zanimiv večer jazz standardov v izvedbi največjih slovenskih glasbenikov tega področja, zato lepo vabljeni in povabite še druge. V primeru dežja bo prireditev v Kardinalovi dvorani.

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri. V Jožefovi dvorani vas pričakujeta, tudi z vašimi razmišljanji in izkušnjami, zdravnici, Metka Klevišar in Julka Žagar.

Seja Župnijskega pastoralnega sveta
je jutri, v ponedeljek, po večerni maši. Pričnemo jo z molitvijo v cerkvi, nadaljujemo pa v Lazarjevi učilnici. Člani ŽPS, lepo povabljeni!

»Žegnanje« – spomin posvetitve cerkve – in sv. birma
je v nedeljo, 17. septembra. Slovesnost je ob 10. uri, ko bo z nami upokojeni nadškof dr. Anton Stres. Med sv. mašo bo birmal devet birmancev in birmank iz naše župnije ter eno birmanko od drugod. Lepo povabljeni k molitvi za birmance in seveda na slovesnost!

Vpis otrok v prvi razred verouka
Nekaj otrok je že vpisanih ali napovedanih za prvi razred. Pričakujemo še druge … Lepo prosimo, da vpišete otroke tako kot v šoli, da bodo otroci lahko šli k zakramentom s svojimi vrstniki. Sicer pa – nikoli ni prepozno … Vedno dobrodošli!

Z mladimi pripravljamo misterij
Calderona de la Barce – Veliki oder sveta, ki ga bomo uprizorili na gradu v petek, 22. septembra (rezervni datum je ponedeljek, 25. septembra). Gre za veliko delo z močnim sporočilom in je prav, da se vsi nanj pripravljamo. Vabljeni k molitvi in dobrim željam ob tem trudu, da bi bila izvedba v blagoslov vsem mladim, ki jo pripravljajo, kakor tudi vsem, ki si jo bodo ogledali. Opozorite na uprizoritev tudi druge in jih že sedaj povabite k udeležbi.

Kipec Fatimske Marije v priročni kapelici
ob 100 letnici fatimskih prikazanj potuje po slovenskih dekanijah. Družine, ki bi ga še želele imeti kakšen dan v svojem domu, da bi ob njem molili in se priporočili Mariji, ga lahko prevzamete v cerkvi.

Zaobljubljeno romanje Celjanov v Petrovče,
na katerem pri Mariji posebej prosimo, da bi bili obvarovani poplav, je prihodnjo nedeljo popoldne. Ob 15 h bo najprej molitveno bogoslužje in nato ob 16 h sveta maša.

Župnija Šmartno v Rožni dolini
vabi v nedeljo, 17. septembra, ob 9 h k slovesnosti posvetitve in namestitve novih zvonov. Slovesnost vodi škof. dr. S.Lipovšek.

Srečanje mladih v Stični z geslom »Velike reči mi je storil Mogočni!« je v soboto, 16. septembra. Program se prične ob 9.30, ob 14 h je sv. maša, ki jo daruje murskosoboški škof dr. Peter Štumpf, sledi pa še praznovanje in zaključni koncert.

Škofijska Karitas Celje želi odgovoriti na številne prošnje družin za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Hvaležni so za vsak dar.

Poslovila se je Vanda Planinc, Meškova 3, Celje, roj. l. 1928, naša nekdanja župljanka in dolgoletna cerkvena pevka. Pogreb pokojne je v sredo, 13. septembra, ob 14. 30 na Mestnem pokopališču, po pogrebu pa je sv. maša v naši župnijski cerkvi.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi družine birmancev. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času oz. praznikom!

Deli.