22. nedelja med letom – angelska

leto 23
št. 31
2. september 2018


razpored svetih maš

nedelja, 2. september–22. nedelja med letom – angelska
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Slavica Šalej, obl.
– v zahvalo za 80 let življenja sestre Marije ter + starši in drugi sorodniki Deželak

ponedeljek, 3. september – Gregor Veliki, papež
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jožef Videc, osmina
– + Lojzek Legvart (iz Doma)

torek, 4. september – Rozalija, devica
maše: ob 8.00 – + Terezija in Elizabeta Zaleznik
ob 18.30 –+ Terezija Kvar, obl.
– + Marija Bukovec

sreda, 5. september – Mati Terezija, ustanov. Misijonark ljubezni
maše: ob 8.00 – + Hermina Viher, roj. Braček
ob 17.30 – češčenje na čast sv. Jožefu
ob 18.30 –+ Jože Arlič

četrtek, 6. september – Zaharija, prerok
maše: ob 8.00 – + Marko Sobočan
ob 18.00 – molitev za duhovne poklice
ob 18.30 – + Željko Ogrizek, obl.

petek (prvi), 7. september – Regina, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 + Frančiška Romih

sobota, 8. september – MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN
maše: ob 8.00 – + Marija Planinšek
ob 18.30 – + Vida Lokovšek

nedelja, 9. september–23. nedelja med letom – Friderik Ozanam, ustanovitelj Vincencencijevih konferenc
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Vanda Planinc in + iz družine Tolmajner


Uprizoritev »Velikega odra sveta«

je zagotovo osrednji dogodek naše župnije v tem tednu in tudi sicer. V SOBOTO ZVEČER ob 20.30bo NA CELJSKEM STAREM GRADUdruga uprizoritev, na katero vas resnično vse lepo vabimo. Spet gre za veliko opravljeno delo naših mladih, ki se, lahko rečemo, s svojim izrazom že kar kosajo s profesionalnimi igralci, in tudi starejših v zborih, in sicer s sodelovanjem, ki je, kot že večkrat rečeno, tudi naš vsakoletni mali misijon. Letos bo, glede na to, da so Svetinčani zasedeni, sodelovala Godba na pihala iz Nove Cerkve, samo igro pa bodo dopolnili še  trije instrumentalisti, ki pa so naši domači. Sporočilo vsakokrat drugače nagovori in po utrjevanju besedila z vajami tudi presune. Najlepše boste nagradili trud z udeležbo, še posebej pa tudi s povabilom in spodbudo še drugih. Škoda bi bilo, da bi nagovor ostal le v ožjem krogu. Vzemite si zadaj na mizicah letake in plakate in jih izobesite na primerna mesta. Vstop je prost, bodo pa dobrodošli prostovoljni prispevki, saj je projekt kar velik in zahteven, kjer kljub prostovoljstvu vseh sodelujočih brez stroškov glede na tehnično podporo ne gre.  Če bo v soboto zvečer deževno, bo uprizoritev v nedeljo ob isti uri.
Od 18.30 naprej bo poskrbljeno tudi za avtobusni prevoz na grad. Avtobus bo peljal, ko bo poln, izpred Doma, in nato pobiral še spodaj na Popovičevi ulici in pri križu. Enako tudi potem nazaj v dolino.  

Duhovniški oktet OREMUS
nas bo razveselil nocoj s svojim obiskom in seveda pesmijo. Po vsej verjetnosti bo koncert v cerkvi, kar je glede akustike še bolj ustrezno, zato zares lepo vabljeni v vsakem vremenu ob 19. uri. Povabite še druge ter jih spodbudite. Vstop je prost, zaželeni so prostovoljni prispevki.

Tečaj priprave na krst
za starše in botre, ki nameravate krstiti svojega otroka in tečaja še nimate, bo v torek,  4. septembra, od 16. do 19. ure. Vabljeni!

Prva sreda je spet pred nami
v običajni obliki, zato lepo vabljeni k skupni molitvi in češčenju na čast sv. Jožefu in našim priprošnjikom ter zavetnikom ob začetku pastoralnega leta, tako v šoli, pri verouku kot tudi v Domu in župniji. Podprimo vsa naša dogajanja in prizadevanja s skupno molitvijo. Dobimo in pridružimo se molitveni skupini v cerkvi ob 17.30. Vabljeni!

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota:
V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Vabljeni!

Tečaj za zaročence
bo ta teden s pričetkom v petek ob 19. uri; nadaljevanje v soboto ob pol devetih. Mladi s poroko pred seboj, vabljeni!

Brez pomoči pri uprizoritvi Velikega odra sveta
ne bo šlo, zato lepo naprošeni, najprej v četrtek popoldne od 14. ure naprej, zlasti moški in fantje, da bomo pripravili prizorišče na gradu. Vsakdo bo dobrodošel; več kot nas bo, prej bomo naredili. V petek predvidoma ne bo potrebna pomoč,  bo pa spet dobrodošla v soboto, zlasti pri uprizoritvi, tako ob vhodu pri deljenju listov kakor potem še z delitvijo pijače in seveda pri pospravljanju tako po končani uprizoritvi kakor  v ponedeljek dopoldne pri pospravljanju odra. Poleg fizične pomoči pa povabljeni tudi k duhovni z molitvijo in dobrimi željami, da bomo čim  olje izpeljali tudi letos to svoje sedaj že tradicionalno poslanstvo v blagor vseh sodelujočih kakor tudi vseh obiskovalcev. Hvala!

Skupna vaja – generalka
bo v petek zvečer ob 19. uri na gradu, pevci in godba pa se dobite že ob 18. uri v Lazarjevi hiši.

Vincencijeva konferenca praznuje
v nedeljo, 9. septembra,god ustanovitelja, bl. Friderika Ozanama. Čestitke in zahvala vsem prostovoljcem, ki se trudite pri delu konferencev naši župniji po zgledu svojega ustanovitelja – apostolaprostovoljstva!

Veroučno leto
bomo pričeli v torek, 18. septembra, ko nas obišče generalni vikar naše škofije, opat Marjan Jezernik. Verouk bo kot vsako leto ob ponedeljkih (prvi do četrti razred)in ob četrtkih (višji razredi).

Vpis otrok v prvi razred verouka:
Lepo vabimo, da vpišete otroke tako kot v šoli.Prvi razred v šoli naj bi bil tudi prvi razred pri verouku, da bodo otroci lahko šli k zakramentom s svojimi vrstniki.Sicer pa – nikoli ni prepozno … Vedno dobrodošli!

Molitvena skupina
ima s septembrom zopet svoje redno molitveno srečanje vsako sredo ob 17.30. Vabimo tudi nove molivce.

Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in ostarelih
je danes, 2.9., popoldne ob 15 h v baziliki Lurške Matere Božje v Brestanici.

Škofijski molitveni dan za duhovne poklice
z geslom ‘Prižigaj luč vere!’ je v soboto, 8. septembra, v Petrovčah. Ob 9 h je molitvena ura za duhovne poklice, ob 10 h pa sv. maša.

Škofijska Karitas Celje
želi odgovoriti na številne prošnje družin za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Hvaležni so za vsak dar.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Dolarjeve in Bohoričeve ulice ter Ceste na grad. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.