2. postna, papeška nedelja

leto 24
št. 11
17. marec 2019


razpored svetih maš

nedelja, 17. marec– 2. postna; papeška
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Stane Esih
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji

ponedeljek, 18. marec– Ciril Jeruzalemski, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 – + Jože Terbovc
– za zdravje in v priprošnjo

torek, 19. marecSLOVESNI PRAZNIK SV. JOŽEFA  romarski shod
maše: ob  7.00– + Jožica Tovornik
ob  8.30 – + Štefan, Marija in Jožef Bedernjak
ob 10.00 – v čast sv. Jožefu
ob 11.30 – po namenu
ob 18.00 – pete litanije
ob 18.30 – + Jožko Kolman (ob godu)

sreda, 20. marec– Klavdija, mučenka
maše: ob 8.00 – + Ciril Lesjak (ž. Šentjur)
ob 15.00 (Emina k.): + Jože Žurej in starši Gubenšek
ob 18.00 – križev pot v cerkvi
ob 18.30 – + Stanko in Terezija Vedlin

četrtek, 21. marecNikolaj iz Flüe, kmet
maše: ob 8.00 – + Alojzija Pečar (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + družina Ulaga ter Marija Trafela

petek, 22. marec – Lea, spokornica
maše: ob 8.00 – + Bernardka Škorjanc (ž. Šentjur)
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – + Jožef Videc

sobota, 23. marec– Alfonz Turibij iz Mongroveja, škof
maše: ob 8.00 – + Marija Koren
ob 18.30 – + Marta Ludvig

nedelja, 24. marec– 3. postna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + družina Jurak
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji


Spoštovani!

Prisrčno pozdravljeni in dobrodošli

obiskovalci naše cerkve in še posebej vsi romarji od drugod

ob 19. marcu – prazniku našega zavetnika sv. Jožefa!

Na naš praznik je letos z nami naš metropolit, mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl, ki daruje romarski sv. maši ob 10 h in 11.30. Ostali dopoldanski sv. maši darujeta lazarist Jakob Barle (iz Ljubljane,  ob 7 h) in celjski opat g. Marjan Jezernik (ob 8.30), večerno pa g. Jože Planinšek. Vse dopoldne je priložnost za sv. spoved. Povabljeni tudi v atrij oz. (v primeru dežja) v recepcijo Doma, kjer vas čakajo župnijski sodelavci z okrepčilom in z dobitki srečelova za župnijske potrebe. In čestitke vsem, ki godujete na praznik sv. Jožefa!

* * * * * * * * * *

SV. JOŽEF,
zavetnik tega svetišča, naše župnije in Doma,
pozdravljamo te in se ti priporočamo.
Spremljaj nas, naše družine in skupnosti
ter vse naše delo s svojo mogočno priprošnjo.
Naj se s tega hriba razliva na naše domove, mesto in deželo
Gospodov blagoslov.


Mohorjeva družba – od začetkov do danes
je naslov razstave o zgodovini najstarejše slovenske založbe, Mohorjeve družbe, ki smo jo pripravili skupaj z Muzejem novejše zgodovine Celje ob devetdesetletnici njenega delovanja v Celju. V sredo ob priložnosti občnega zbora bomo razstavo odprli v naši avli. Lepo vabljeni v sredo zvečer, morda že k maši, ki bo tudi za žive in pokojne Mohorjane in nato v avlo na priložnostno prireditev ob odprtju razstave, ki bo sledila po maši. Zagotovo pa povabljeni kadarkoli k ogledu zanimivega pregleda življenja te častitljive ustanove, ki je močno zaznamovala naše mesto Celje.

Duhovne vaje za neporočene ali razporočene,
oziroma samske bodo v našem Domu, in sicer od petka zvečer z začetkom ob 18. uri do nedelje s sklepom ob poldne. Morda se kdo tudi iz župnije pridruži; naj se prijavi v recepciji našega Doma.

Prireditev ob Materinskem dnevu
bo prihodnjo nedeljo, 24. marca, ob 16. uri v Kardinalovi dvorani. Z našimi veroučenci in mladimi ter pevci vseh zborov pripravljamo spet bogat program v igri, pesmi in recitaciji za vse naše mame in očete, ne le biološke, temveč tudi duhovne, zato zares vsi lepo vabljeni. Vedno znova je takšna prireditev tudi lepa spodbuda za družinsko življenje in pravi odnos do življenja, starejših in še posebej do očetovstva in materinstva. Lepo povabljeni v čim večjem številu. Člani Vincencijeve konference in vsi, ki radi priskočite na pomoč, lepo naprošeni, da od tretje ure pridete pomagat, kolikor bo potrebno, da bomo lahko v dvorano pripeljali tudi čim več naših stanovalce, ki morda sami ne morejo.

Romarsko potovanje, sedaj že po Severni Makedoniji
se približuje. Na pot gremo v četrtek, 2. maja, ob 1. uri zjutraj, in se vračamo v  nedeljo, 5. maja, zvečer. Cena potovanja s prevozom, bivanjem in zavarovanji znaša 300 EUR na osebo. Lepo povabljeni in tudi naprošeni, da se prijavite čim prej; tako bo lažje glede organizacije in rezervacij. Potovanje bomo namenili predvsem Makedoniji, na poti se bomo ustavljali le toliko, kolikor bo potrebno. Predviden je ogled vseh glavnih znamenitosti te zanimive dežele. Opozorite na priložnost tega zanimivega potovanje tudi še druge, ki bi jih morda utegnilo zanimati.

Župnijski sodelavci in vsi ostali,
lepo naprošeni na Jožefovo k pomoči pri postrežbi romarjev dopoldne in k izvedbi srečelova, ki ga pripravljamo. Pevci boste seveda spet veliko prepevali in igrali, ministrantje ministrirali; vabljeni.  Delovne akcije urejanja okolice to pot nismo imeli – razen podiranja drevje ob cesti-, to pa še posebej zaradi tega, ker naš gospod Franci Kamenik tako zelo skrbi za urejenost na hribu, da ni kaj dodati. Ob tej priložnosti g. Franciju res iskrena hvala!

Teden družine
praznujemo v Cerkvi vsako leto med praznikoma sv. Jožefa in Gospodovega oznanjenja Mariji (19.-25. marca). Letošnje geslo je Majhni koraki. Vsaka pot v veri se namreč začenja z majhnimi koraki.

Križev pot v postnem času
molimo skupaj  v cerkvi vsako sredo in petek pred večerno mašo, ob 18. uri. Rožni venec na Kalvariji je redna pobožnost vseh postnih nedelj, in sicer ob 14.30.

Poslovila se je
Ema Gorjup, Groharjeva ul. 1a, roj. l. 1931. Zadnja leta je bivala v Domu ob Savinji. Pokopali smo jo v petek na mestnem pokopališču. Gospod, daj ji večni pokoj! – In večna luč naj ji sveti!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z Janežičeve poti ter iz Zvezne, Groharjeve in Hribarjeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

Deli.