19. marec – SLOVESNI PRAZNIK SV. JOŽEFA – romarski shod

leto 22
št. 13
19. marec 2017


razpored svetih maš

nedelja, 19. marecSLOVESNI PRAZNIK SV. JOŽEFA  romarski shod
maše: ob 7.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 8.30 – + Jože Samec in sorodniki z Lipovca
ob 10.00 – v čast sv. Jožefu
ob 11.30 – v priprošnjo in zahvalo sv. Jožefu za psihično zdravje in mir
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji
ob 16.00 – + Jože Osvaldič in Marjan Podpečan

ponedeljek, 20. marec – Klavdija, mučenka
maše: ob 8.00 – + Jože in Ana Kastelec
ob 18.00 – križev pot v cerkvi
ob 18.30 – + Ivana Bevc

torek, 21. marec Nikolaj iz Flüe, kmet
maše: ob 8.00 – v čast sv. nadangelu Gabrijelu za srečo
ob 18.30 – + Ivanka Matjašič, 30. dan

sreda, 22. marec – Lea, spokornica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.): po namenu
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – po namenu

četrtek, 23. marec – Alfonz Turibij iz Mongroveja, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – po namenu

petek, 24. marec – Katarina Švedska, redovnica
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – + Jožefa Kamenik, obl.

sobota, 25. marec – GOSPODOVO OZNANJENJE – sklep t. družine
maše: ob 8.00 – + Terezija Ferleš
ob 18.30 – za milost zvestobe v poklicu

nedelja, 26. marec – 4. postna – letni čas
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Ivan Šolinić
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji
* * *


Spoštovani!

Prisrčno pozdravljeni in dobrodošli obiskovalci naše cerkve in še posebej vsi romarji od drugod ob današnjem prazniku sv. Jožefa, zavetnika naše cerkve, župnije in Doma. Na naš praznik je letos, ko Misijonska družba sv. Vincencija Pavelskega praznuje 400 let svojega obstoja, z nami tudi generalni superior naše Družbe, g. Tomaž Mavrič, ki daruje romarski sv. maši ob 10 h in 11.30. Ostali dopoldanski sv. maši pa darujeta lazarist Roman Travar (ob 7 h) in celjski opat ter generalni vikar naše škofije g. Marjan Jezernik (ob 8.30). Vse dopoldne je priložnost za sv. spoved. Povabljeni tudi v atrij, kjer vas čakajo župnijski sodelavci z okrepčilom in z dobitki srečelova za župnijske potrebe.

Osrednja slovesnost ob 20 letnici Doma sv. Jožef

je danes popoldne ob 16. uri. Slovesno somaševanje naših škofov in duhovnikov ter generalnega superiorja Misijonske družbe vodi kardinal dr. Franc Rode. Med mašo prepevajo vsi naši pevci Župnijskega zbora, Zbora zaposlenih in Fantov z Jožefovega hriba ter Jožefink. Po maši je še kratka akademija in druženje pred cerkvijo.

JOŽEF – PROSI Z NAS!

Teden družine praznujemo v Cerkvi vsako leto med praznikoma sv. Jožefa in Gospodovega oznanjenja Mariji (19.-25.marec). Letos želimo ob prazniku sv. Jožefa, zavetnika družina izpostaviti pomen mož in očetov. Zato je pri sv. mašah na ta praznik poseben blagoslov mož. Možje pa vabljeni, da prevzamete pobudo in v tem tednu vi poskrbite ter doma skupaj zmolite eno desetko ali običajno večerno molitev.

Pogovori o življenju in smrti
so spet na vrsti, in sicer jutri ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Čakata vas zdravnici, ga. Julka Žagar in ga. Metka Klevišar. Vabljeni!

Krščansko oznanilo o družini
je sklop dveh predavanj nadškofa dr. Marjana Turnška, drugo bo v četrtek, 23. marca, ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Lepo vabljeni k pomembni temi in ustreznemu predavatelju!

Praznik Gospodovega oznanjenja
je v soboto, 25. marca. Sv. maši sta ob običajnih delavniških urah (ob 8 h in 18.30). Vsi lepo povabljeni, da počastimo Marijo in razmišljamo ob njenem odgovoru Božjemu odposlancu: »Glej dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi!«

Materinski dan se bliža, obeležili ga bomo v nedeljo, 26. marca, ob 16. uri, ko ste vsi lepo vabljeni v Kardinalovo dvorano. Mladi nam bodo pomagali, da bomo še močneje pomislili na naše matere, žive ali pokojne in se v hvaležnosti razveselili in zahvalili za življenje. Povabljeni in spodbudite k dogodku še prijatelje in znance! Tiste, ki večkrat pomagate v našem varstvu starejših, prosimo za pomoč pri prevozu v dvorano (od 15.30 naprej).

Križev pot v postnem času molimo skupaj  v cerkvi vsako sredo in petek, pred večerno mašo, ob 18. uri.

Rožni venec na Kalvariji
je redna pobožnost vseh postnih nedelj, in sicer ob 14.30.

Mohorski večer bo v Mohorjevi dvorani na Prešernovi v sredo, 22. marca, ob 18. uri.  Zakonca Sara in Drago Jerebic nam bosta v pogovoru z njima predstavila svojo novo knjigo Bližina osrečuje. Vabljeni!

Iskrena hvala vsem,
ki ste spet tako številno in pridno pomagali pri urejanju okolice pretekli torek. Sveti Jožef naj vam vsem povrne vašo naklonjenost s svojo priprošnjo, tam kjer ste je najbolj potrebni.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice ter ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * *

Jožefa je Bog poklical, naj »vzame k sebi Marijo, svojo ženo«, ki je bila noseča, kajti »to, kar je spočela, je od Svetega Duha« (Mt 1,20), da bi se Jezus, »ki se imenuje Kristus« rodil iz Jožefove žene v mesijanski Davidovi rodovini (Mt 1,16)

Kristus se je hotel roditi in rasti v krogu svete družine Jožefa in Marije. Cerkev ni nič drugega kakor »božja družina«. Od vsega začetka so jedro Cerkve pogosto sestavljali tisti, ki so »z vso svojo hišo« sprejeli vero. Ko so se spreobrnili, so tudi želeli, da bi se zveličala »vsa njihova hiša«. Te družine, ki so postale verne, so bile otočki krščanskega življenja sredi neverujočega sveta.

                                                               Katekizem Katoliške Cerkve

Deli.