18. nedelja med letom

leto 24
št. 27
4. avgust 2019


razpored svetih maš

nedelja4. avgust18. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Bruno Plemenitaš, osmina

ponedeljek, 5. avgust – Marija Snežna
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 –+ Jože Arlič

torek, 6. avgust – JEZUSOVA SPREMENITEV NA GORI
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 –+ družine Prislan, Štokovski in Rangus

sreda, 7. avgust – Sikst II., papež
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina kapela): po namenu darovalke
ob 18.30 –+ iz družine Zapušek

četrtek, 8. avgust – Dominik, ustanovitelj dominikancev
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 –+ Vinko Gobec (ž. Šentjur)

petek, 9. avgust – Terezija B. od Križa (Edith Stein), sozav.Evrope
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 –za verne duše

sobota, 10. avgust– Lovrenc, diakon
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 –  + Vinko Gobec (ž.Šentjur)

nedelja11. avgust19. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Klara Zupan in Nejc Kovač

ponedeljek, 12. avgust – Ivana Šantalska, redovnica
maše: ob 8.00 – za verne duše
ob 18.30 –+ Vinko Gobec (ž. Šentjur)

torek, 13. avgust – Hipolit in Poncijan, mučenca
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 –+ Marija Smodiš, 30. dan

sreda, 14. avgust – Maksimilijan Kolbe, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina kapela): po namenu
ob 18.30 –po namenu

četrtek, 15. avgustMARIJINO VNEBOVZETJE – VELIKI ŠMAREN
maše: ob 8.00 –  za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 –+ Leopoldina Brinovc

petek, 16. avgust– Rok, romar, spokornik
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – za verne duše

sobota, 17. avgust– Hijacint, redovnik
maše: ob 8.00 –  za srečen zakon
ob 18.30 –+ Frančiška Romih

nedelja18. avgust20. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jože Terbovc, obl.


Spoštovani!

Bog svoje izbrance vodi mnogokrat skozi preizkušnje in trpljenje, skozi križe in težave. To pot je prehodil sam učlovečeni Božji Sin in po tej poti je šla tudi njegova ma­ti Marija. Apostol Pavel ob tem dejstvu poudarja: »Če z njim (s Kristusom) trpimo, bomo z njim tudi poveličani« (Rim 8,17). Trpljenje s Kristusom prinaša nebeško slavo in poveli­čanje. V Knjigi Razodetja Božji Sin pravi: »Kdor zmaga, mu bom dal, da sede z menoj na moj prestol, kakor sem tudi sam zmagal in sedel s svojim Očetom na njegov prestol« (Raz 3,21). Marija, ki je bila z Jezusom najtesneje povezana in tu­di najbolj pridružena trpljenju svojega Sina, je bila torej vred­na, da je od njega prejela tudi najvišjo nebeško slavo in pove­ličanje. Uresničilo se je to, kar je ob angelovem oznanjenju sama napovedala v svoji hvalnici: »Blagrovali me bodo vsi ro­dovi!« /…/

Papež Pavel VI. se v enem svojih govorov sprašuje, zakaj je bila Marija vzeta v nebesa, in odgovarja: »Ker je Mati Bož­jega Sina, ker je trpela s Kristusom, ker je brezmadežna, in končno, ker je Mati Cerkve. Marija je najpopolneje odgovori­la na Božji klic z nadnaravnimi krepostmi in s tem zaslužila nebeško slavo. Postala je kraljica angelov in svetnikov.« /…/

Mučenec druge svetovne vojne, sv. Maksimilijan Kolbe, velik Marijin častilec, je dejal: »Misliti, da moremo brez Marije priti k Bogu, je navadna prevara. /…/ Kdor se bliža Mariji, gre k Bogu po najkrajši in najvarnejši poti.« (Jože Kužnik, Kraljica družine)

Pogovori o življenju in smrti
so spet na vrsti, in sicer v ponedeljek, 12. avgusta, ko vas v Jožefovi dvorani čakata ga. Metka Klevišar in ga. Julka žagar. Vabljeni!

Marijino vnebovzetje – veliki šmaren
praznujemo v četrtek, 15. avgusta.  Praznik je zapovedan in, hvala Bogu, tudi v Sloveniji dela prost dan. Gotovo bo marsikdo odšel na romanje v kakšno Marijino cerkev, vsekakor pa naj bo ta dan posvečen Mariji – z mašo, molitvijo in Marijinimi pesmimi. Vnaši okolici so slovesnosti v Petrovčah, v Marijini cerkvi v Celju, na Tinskem, v Šmarju pri Jelšah … Na ta praznik obnavljamo posvetitev Mariji.

Napovedujemo nov Večer v atriju
in sicer v nedeljo, 25. avgusta, ob 19. uri, ko bo gost večera skupina The Langfield iz Celja. Sestavljajo jo Igor Dobovičnik na kitari, Irena Kraljič in Tadeja Pfeifer – vokal, Brane Drevenšek –  bas kitara, Ečo Mahne – solo kitara in Anže Lečnik – bobni. Že sedaj si zabeležite termin in povabite še koga, koncert bo v vsakem vremenu.

Iskrena hvala vsem, ki ste pomagali pri praznovanju svete Marte, ki je spet lepo uspelo, seveda tudi po vaši zaslugi. Bog vam povrni.

Iskrene in hvaležne čestitke
našemu organistu in pevovodji g. Primožu Krtu, ki je praznoval polovico svoje življenja in se srečal z Abrahamom.  Ob tej priložnosti je prav, da se še posebej s hvaležnostjo razveselimo kot župnija in Dom vsega, kar nam g. Primož pomeni na hribu.  Kar težko bi si predstavljali utrip našega Doma brez njega. Iskrena hvala za vse, pred vsem pa blagoslova še v prihodnje, naj vsa dobra volja in odprtost, ki smo ju deležni obrodi blagoslov tudi v osebnem in družinskem življenju.  Take obletnice so dragocene tudi zaradi tega, da se zavemo, kaj imamo, in da ni vse samo po sebi umevno. Dragi Primož, res Bog te živi, hvala za vse in bodi še naprošen, tako v imenu župnije, kot vseh pevcev in pevk in seveda tudi Doma sv. Jožef! Hvala, da si tudi nas vključil v svoje praznovanje in  tako pokazal, da smo del tvojega življenja.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Starih Selc in dela Popovičeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.