6. nedelja med letom

leto 25
št. 7
16. februar 2020


razpored svetih maš

nedelja, 16. februar6. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Adolf Kukovič

ponedeljek, 17. februar – Silvin, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Franc Leban (iz Doma)

torek, 18. februar – Frančišek Regis Clet CM, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Janez Brinovc

sreda, 19. februar – Konrad iz Piacenze
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.): + Alojz Zakošek
ob 18.30 – + Stjepan Buzina, osmina

četrtek, 20. februar – Frančišek in Jacinta, fatimska vidca
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 –+ Rihard Conradi

petek, 21. februar – Peter Damiani, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – po namenu

sobota, 22. februar – Sedež apostola Petra
maše: ob 8.00 – + Neža Legvart (iz Doma)
ob 18.30 –  po namenu

nedelja, 23. februar7. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Stanislav Vidovič in sorodniki


Spoštovani!

Izbiranje članov novega Župnijskega pastoralnega sveta (ŽPS)

    Kako hitro mine pet let … in zopet je pred nami – tako kot v vseh drugih slovenskih župnijah – izbiranje članov novega Župnijskega pastoralnega sveta. Naši škofje so že določili datum volitev oz. izbiranja. To bo na 4. postno nedeljo, 22. MARCA. Župnijski svet je na svoji zadnji seji že imenoval poseben odbor za izvedbo.

Na nedeljo pred izbiranjem verniki prejmete formular s pojasnili za predlaganje članov za ŽPS iz svojega neposrednega okolja. Naslednjo nedeljo, 22. marca 2020, izpolnjene liste vrnete. Odbor za pripravo in izvedbo »volitev« z župnikom nato pregleda predloge in glede na število glasov iz posameznih območij ter primernostpredlaganih kandidatov (polno občestvo s Cerkvijo) sestavi predlog za članstvo v ŽPS. Župnik nato predlagane povpraša, ali sprejmejo članstvo v ŽPS. Če kdo odkloni, povabi naslednjega po številu dobljenih glasov. Poleg tako izbranih članov sestavljajo ŽPS še člani po »službeni dolžnosti« (predstavniki skupin), za uravnoteženje ŽPS (npr.glede na spol, poklic ali starost) pa lahko župnik imenuje še do pet članov. Člani novega ŽPS prejmejo imenovanja v nedeljo, 24. maja. V veliki hvaležnosti dosedanjemu ŽPS in v upanju na sodelovanje vseh, ki prihajate v našo cerkev, vas vabimo k letošnjemu izbiranju ŽPS. Pogovarjajmo se o tem, povprašajmo in opogumljamo drug drugega, pa tudi molimo za našo župnijo in vso Cerkev.

Postno pismo slovenskih škofov
Obe nedelji pred pričetkom postnega časa (16. in 23. februarja) prisluhnemo pastirskemu pismu slovenskih škofov; letos o kristjanih kot odgovornih državljanih in o domoljubju.

Srečanje cerkvenih pevskih zborov celjske dekanije je danes ob 16 h v mestni župnijski cerkvi Sv. Danijela. Pevci ste  ob 15 h povabljeni na skupno vajo. Ob 16 h je besedno bogoslužje, nato sledi predstavitev Mešanih pevskih zborov župnij bl. A. M. Slomšek, Sv. Cecilija, Sv. Danijel, Sveti Duh, Sv. Jožef in Teharje. Lepo vabljeni vsi, ki vam je pri srcu cerkvena pesem! Pevci bodo zelo veseli, če bo veliko poslušalcev … 

Čajanka z Almo pa je na vrsti danes popoldne pri nas, v Kardinalovi dvorani, ob 16. uri. Utrinke iz umetniške duše Alme Karlin nam bodo predstavili člani Ljubiteljskega gledališča Teharje, ki pa je že sprejelo sklep, da se bo odslej imenovalo Ljubiteljsko gledališče Petra Simonitija. Lepo vabljeni torej popoldne v kardinalovo dvorano!

Posvečuj zapovedane praznike
je tema razmišljanja Jožeta Planinška v torek ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Razmišljanja pripravljamo v sklopu teme »Pet Cerkvenih zapovedi za življenje danes. Povabljeni!

Večeri za osebno rast
je nov sklop razmišljanj, ki nam jih pripravlja priznan predavatelj tega področja, teolog mag. Martin Lisec, in s katerimi želimo utrjevati smisel našega bivanja zlasti za trenutke, ko se ta kdaj izgublja. Naslov prvega razmišljanja, ki bo v četrtek, 20. februarja, je Hoja za smislom. Lepo vabljeni!

Ali ljubite country?
je naslov petkovih Glasbenih spominov, ki nam jih ob 16. uri v Jožefovi dvorani pripravlja gospod Danijel Pšeničnik.  Spet bo zanimivo, pridite!

Tečaj za zaročence
bo potekal v petek od 19. ure in z nadaljevanjem v soboto dopoldne od pol devete ure naprej. Vabljeni mladi, ki imate pred seboj poroko!

Praktična delavnica krašenja cerkva
je spet na vrsti, in sicer v soboto dopoldne od pol desete ure naprej. Vodil jo bo dekan in Upravitelj naše škofije, gospod Rok Metličar.

Tradicionalni Pustni pohod
v organizaciji g. Silva Dobrajca bo v soboto, 22. februarja, z začetkom pri Marovškovem križu ob 13.30. Poskrbite za ustrezno obutev in prispevek ob začetku (3 EUR na osebo). Lepo vabljeni; lahko pridete tudi v maskah.

Spevoigra “Kovačev študent”
skladatelja Vinka Vodopivca v izvedbi naših Fantov z Jožefovega hriba in Jožefink pa bo noviteta na Jožefovem hribu ob letošnji pustni nedelji, prihodnjo nedeljo ob 16. uri v Kardinalovi dvorani. Presenečeni boste, kaj vse naši mladi pevci zmorejo pod vodstvom Primoža Krta, zato res ne zamudite te priložnosti in seveda povabite na prireditev še druge. Dodali bomo še ponovitev lanske Veseloigre  Trajno ozdravljena,

tudi v izvedbi naših mladih, mlajše in starejše generacije igralcev. Tako naš čaka zares lepo, pustno obarvano nedeljsko popoldne, ki ga ne smete zamuditi. Lahko se boste nasmejali in hkrati uživali ob lepem petju.

Poslovila sta se
Veronika Kolman, Lešničarjeva 9, roj. 1. 1927. Pokopali smo jo 5. februarja na Mestnem pokopališču; in
Stjepan Buzina, Podgorje 19, roj. l. 1938. Pogreb je bil 13. februarja.  Gospod, daj jima večni pokoj! Naj počivata v miru!

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz ulic Pod gradom, Vilharjeve in Ceste na grad, 1. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.