Glasba na hribu: Vokalna skupina Cvet

Glasba na hribu: Vokalni koncert

– vokalna skupina Cvet –

Vokalna skupina Cvet – skupina medicinskih sester – gostje Zbor zaposlenih Doma sv. Jožef

Nedelja, 17. novembra 2019, ob 16. uri

Kardinalova dvorana

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!


Začetki Vokalne skupine Cvet segajo v leto 1993, ko se je zbrala skupina medicinskih sester z željo gojiti večglasno vokalno petje v okviru Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje. Skozi leta se je zamenjalo kar nekaj  članic skupine, ki so bile vse po osnovnem poklicu  medicinske sestre. Ker pa iz vrst medicinskih sester niso več dobile novih pevk, so sprejele v skupino nove pevke iz drugih poklicev in tako od leta 2017 skupina deluje v okviru Kulturnega društva Nova cerkev in tako se je pričelo prijetno sodelovanje z MPZ Nova cerkev. Skupino  sestavlja  8 članic. Umetniško vodenje vokalne skupine je zaupano gospe Špeli Kasesnik, magistrici glasbeno pedagoških znanosti.

V 26 letih prepevanja, so imele kar nekaj koncertov. Vsako leto so priredile Božični koncert v cerkvi Sv. Duha v Celju in organizirale letni koncert v Narodnem domu. Na koncertih so z njimi peli in igrali številni gostje. Sodelovale so tudi  na revijah Malih vokalnih skupin celjske regije in imele  več krajših  nastopov ob naj različnejših  priložnostih.  Njihov repertoar je zelo obširen, od sakralne glasbe, narodnih pesmi, narodno-zabavnih pesmi in popevk ter pesmi iz filmov. Pevke želijo z ljudsko pesmijo ohranjati slovensko kulturno dediščino, s kvalitetnim petjem pa razveseljevati poslušalce različnih generacij, saj najraje prepevajo pesmi, ki je prijetne za poslušanje in sežejo do srca. Želimo, da bi pesmi segle  tudi do vašega srca in vam polepšale dan!

Pianist in zborovodja Dejan Jakšič prihaja iz Radeč. Študiral je klavir in glasbeno pedagogiko na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Ustvarja in poustvarja na mnogih področjih in v različnih zvrsteh glasbe. Kot pianist sodeluje z vokalnimi in inštrumentalnimi solisti, komornimi skupinami, zbori in orkestri. Veliko komponira in aranžira skladbe za različne glasbene zasedbe. Kot klavirski pedagog največ svojega dela in ljubezni posveti vzgoji mladih pianistov.

Brigita Petre je članica Vokalne skupine  Cvet od leta 2016. Glasba je njena spremljevalka že od mladosti, ko se je naučila igrati na kitaro, ob kateri tudi rada zapoje. Glasba  ji je v veliko oporo in pomoč  ob vseh preizkušnjah, ki so jo doletele. Poje v več glasbenih sestavih, rada pa zapoje tudi sama.

Deli.