23. nedelja med letom

leto 24
št. 31
8. september 2019


razpored svetih maš

nedelja, 8. september–23. nedelja med letom – Marijino rojstvo-mali šmaren
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Drago Žuža

ponedeljek, 9. september –Friderik Ozanam, ustanovitelj Vincencencijevih konferenc – devetdnevnica pred birmo
maše: ob 8.00 – + Marija in Friderik Planinšek
ob 18.30 –+ Janez Arzenšek (iz Doma)

torek, 10. september – Nikolaj Tolentinski, spokornik
maše:  ob 8.00 – za spreobrnjenje in čistost
         ob 18.30 – + Franci Kmetec

sreda, 11. september – Janez Gabrijel Perboyre CM, mučenec
maše:  ob 8.00 – po namenu
           ob 15.00 (Emina k.) – + Ivan Vošinek
ob 18.30 – po namenu

četrtek, 12. september – Marijino ime
maše:  ob 8.00 – + starši Ana in Franc Guček ter bratje
ob 18.30 – + Vili Ošlak, 30. dan

petek, 13. september –Janez Zlatousti, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 –  + Lojze Gajšek CM, 3. obl.
ob 18.30 –+ Štefan Zdolšek, 40. obl.
– + Slavica in Stanko Dobrajc, obl.

sobota, 14. september – Povišanje sv. Križa
maše: ob 8.00 – + Karel Katsch (iz Doma)
ob 18.30 – + Marija Dvanajščak (iz Doma)

nedelja, 15. september–24. nedelja med letom – ŽEGNANJE Z BIRMO
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v čast Svetemu Duhu
– + Leopoldina Brinovc


Spoštovani!

Devetdnevnica pred sv. birmo je vsak dan pri večerni sv. maši. Lepo vabimo družine birmancev, sorodnike  in botre pa tudi vse druge župljane in obiskovalce naše cerkve, da se skupaj z birmanci dobro pripravimo na prejem darov Svetega Duha.

Verouk pričnemo s sv. mašo v torek, 10. septembra. Ta dan pride na obisk upokojeni škof dr. Stanko Lipovšek, ki bo opravil tudi kanonično vizitacijo naše župnije. Pred mašo se bo v Lazarjevi učilnici srečal z birmanci, njihovimi družinami in botri, ob 18.30 pa daroval sv. mašo v cerkvi. Po maši bo na vajah obiskal še naše pevce, nato pa se bo srečal s člani Župnijskega pastoralnega sveta.

K sv. maši v torek vabimo vse družine veroučencev. Po maši boste v veroučnih prostorih lahko dobili veroučne učbenike in bogoslužne zvezke. Redni verouk začnemo v tednu po birmi, in sicer:

  1. razred ………………ponedeljek ob 16h (s. Rozalija Laznik)
  2. razred ……………… ponedeljek ob 17h (s. Rozalija Laznik)
  3. razred………………ponedeljek ob 16h (župnik)
  4. razred ………………ponedeljek ob 17h (župnik)
  5. razred ……………… četrtek ob 15.30 (teolog Miha Lokovšek)
  6. razred ……………… četrtek ob 16.30 (teolog Miha Lokovšek)
  7. razred ……………… četrtek ob 15.30 (župnik)
  8. razred (birmanci)…… četrtek ob 16.30 (župnik)

Mladinska verska srečanja (9. razred OŠ in srednja šola) … četrtek ob 19.30 oz. po dogovoru.

Vincencijeva konferenca praznuje
jutri, v ponedeljek, 9. septembra,god ustanovitelja, bl. Friderika Ozanama. Čestitke in zahvala vsem prostovoljcem, ki se trudite pri delu konferencev naši župniji po zgledu svojega ustanovitelja – apostolaprostovoljstva! Lepo povabljeni k sv. maši!

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, pridružite se ge. Metki in ge. Julki v Jožefovi dvorani, seveda tudi s svojimi izkušnjami in razmišljanji.

Tečaj za zaročence
je na vrsti v petek, z začetkom ob 19. uri, in nadaljevanjem v soboto dopoldne. Mladi pred poroko, povabljeni, in opozorite na priložnost še druge!

»Žegnanje« – spomin posvetitve cerkve – in sv. birma
je v nedeljo, 15. septembra. Slovesnost je ob 10. uri, ko bo – zaradi drugih obveznosti škofa Lipovška – z nami zopet opat Marjan Jezernik. Tako kot zadnja leta bo med sv. mašo birmal naše birmance, letos jih je pet, ter dva iz župnije Laško. Lepo povabljeni k molitvi za birmance in seveda na slovesnost!

»Trio Vivere« na »Večeru v atriju«
pa bo zagotovo prava glasbena poslastica prihodnjo nedeljo zvečer ob 19. uri v našem atriju, oziroma v primeru dežja v kardinalovi dvorani. To bo tudi izredno lep dodatek našemu farnemu »žegnanju«, zato res prisrčno povabljeni in spodbudite  še svoje znance in sosede. Vstop je prost, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki.

Vpis otrok v prvi razred verouka
Lepo prosimo, da vpišete otroke tako kot v šoli, da bodo otroci lahko šli k zakramentom s svojimi vrstniki.Sicer pa – nikoli ni prepozno … Vedno dobrodošli!

Naj ob tej priložnosti zapišem tudi zahvalo s. Tereziji Petrič, ki je zadnja leta učila prva dva razreda, sedaj pa jo je njena predstojnica poslala v Pariz, kjer se v glavni hiši sester usmiljenk uči francoščine, da bo potem lahko prevzela drugo delo. Hvaležni smo ji za njeno zavzeto katehetsko in drugo delo pri nas, saj je bila tudi članica našega Župnijskega pevskega zbora ter Župnijskega sveta, predvsem pa je kot zaposlena medicinska sestra mnogo dobrega storila v našem Varstvu starejših. Verouk v prvih dveh razredih bo namesto nje učila s. Rozalija Laznik, usmiljenka.

Škofijski molitveni dan za duhovne poklice
z geslom ‘TVEGAJ ŽIVLJENJE ZA GOSPODA!’ je v soboto, 14. septembra, v Petrovčah. Ob 9 h je molitvena ura za duhovne poklice, ob 10 h pa sv. maša.

Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in ostarelih
je v danes, 8. septembra, popoldne ob 15 h v baziliki Lurške Matere Božje v Brestanici. Letos praznujejo tudi 90-letnico razglasitve tamkajšnje cerkve za manjšo baziliko.

Zaobljubljeno romanje Celjanov v Petrovče,
na katerem pri Mariji posebej prosimo, da bi bili obvarovani poplav, je prihodnjo nedeljo, 15. septembra, popoldne. Ob 15h bo najprej molitveno bogoslužje,ob 16hpa sveta maša.

Romarsko potovanje se približuje.
V soboto, 21. septembra, se napotimo na bregove Mislinje, Meže in Drave. Cena je 35 EUR s kosilom. Na pot krenemo ob 7. uri zjutraj. Naj pa vas opozorimo tudi na romanje v Rim, ki bo 7. 8. in 9. oktobra. Tam pa je cena 250 EUR. Čim prej povabljeni k prijavam, da bomo lahko uredili vse potrebno z rezervacijami.

Bliža se trgatev,
če bi bil kdo pripravljen oziroma bi želel na trgatev v Zibiko, bo dobrodošel. Trgali bodo v od četrtka naprej. Sporočite svojo odločitev v recepcijo Doma ali pa na tel. št. 041/694-621 – Jože Planinšek

Čiščenje in krašenje cerkve imate ta teden na skrbi družine birmancev. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.