2. adventna nedelja

leto 23
št. 46
9. december 2018


razpored svetih maš

nedelja,9. december–2. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Margarete Tanzer

ponedeljek, 10. decemberJudita, svetopisemska žena papež
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – + Tone Kelc, obl.

torek, 11. decemberDamaz I., papež
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 – + Janez Kosaber, obl.

sreda, 12. decemberDevica Marija iz Guadalupe
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 15 h Emina kapela: + Ivan Hramec in Terezija Laznik
ob 18.30 – + Ivanka Smrečnik

četrtek,13. december – Lucija, mučenka
maše: ob 8.00 – + Marija Planinšek
ob 18.30 – + Leopoldina Brinovc

petek,14. december – Janez od Križa, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – + Damjan Goričar, 30. dan
ob 18.30 – + Avgust, Terezija in Dušan Ajdnik

sobota,15. december – Antonija, Krizina in druge drinske mučenke
maše: ob 8.00 – + Edith Gärhten
ob 18.30 – v zahvalo

nedelja,16. december–3. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Adi Kapitler, brat Zvonko in družina Lesjak


Spoštovani!

Marija v adventu čaka,
da jo boste povabiliv svoj dom. Kipecdobite v zakristiji.Ob Marijise družina zberek skupni molitvi, morda tudi s sorodniki ali sosedi.

Adventna taizéjska molitev mladih
je v petek, 14. decembra, ob 20.30 župnijski cerkvi Celje-Sv.Duh. Mladi se boste lahko v molitvi in zbranosti pred Najsvetejšim ob taizéjskih spevih in drugi duhovni glasbi notranje pripravili na praznik božične skrivnosti, imeli pa bodo tudi priložnost za sveto spoved. Po molitvi bo čas za druženje in pogostitev v župnijskih prostorih. Vabi Škofijski odbor za mladino.

Predbožično srečanje sodelavk in sodelavcev Škofijske Karitas Celje
je v sredo, 12. decembra, ob 17 h v našem Domu sv. Jožef. Lepo povabljeni tudi člani naše Vincencijeve konference. Ogledali si boste lahko predstavo Gregorja Čušina »Nepopolne rime«. Po predstavi je druženje sodelavk in sodelavcev.

Jakobovo pot predstavljamo,
to pot sicer že četrtič, vendar če koga zanima, vabljen danes popoldne v Jožefovo dvorano ob 16. uri. Gre za potopisno razmišljanje s poudarkom na odseku od Ponfferade do Compostele, ki smo ga letos prehodili že četrtič. Seveda pa bo poudarek tudi na siceršnjem pomenu te znamenite poti.

Celjske nacionalne razprtije na prelomu stoletja
je naslov drugega razmišljanja iz sklopa Celje skozi čas. Pripravlja ga dr. Bojan Cvelfar, direktor arhiva Slovenije. Lepo vabljeni v torek ob 19. uri v Jožefovo dvorano, kjer nas gotovo čaka zanimiv večer.

Molitvena skupina
ima svoje adventno srečanje v sredo, 12. decembra, ob 17. uri. Najprej se bomo zbrali v govorilnici Doma na srečanju, nato pa v cerkvi nadaljevali svoje običajno sredino srečanje. Hvala vam za vašo molitev, vedno pa vabljeni tudi novi člani, novi molivci!

Krščanstvo v srednjem veku
pa nam bo predstavil prof dr. Drago Ocvirk, kar bo nadaljevanje prejšnjega predavanja, in sicer v četrtek ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Lepo vabljeni!

Iskrena hvala
vsem mladim, ki so zavzeto pripravili igro ob prihodu sv. Miklavža, in seveda tudi vsem drugim, ki ste pri tem pomagali. Spet je za nami lepo miklavževanje, ki se vedno znova vtisne v spomin in res hvala vsem, ki pri tem vedno znova sodelujete.

Betlehemska lučka
bo prišla v našo župnijo prihodnjo (3. adventno) nedeljo pri jutranjisvetimaši, kot je navada.Prinesli nam jo bodo skavti iz župnije Sv. Cecilije. Nato si jo boste lahko ponesli na domove.Vsako leto se zavedajmo, kako velika vrednota je mir na svetu.

Pomemben del priprave na božič
je dobra spoved. Priložnost je vsak dan pred in med sv. mašotakozjutrajkot zvečer. Ne čakajte na zadnjo nedeljo pred božičem, ker gremo takrat – kolikor le moremo – duhovniki od sv. Jožefa spovedovat po drugih župnijah!

Božična spoved otrok:
Otroci boste pri verouku opravili božično spoved. Še naprej ste tudi lepo povabljeni, da ob adventnem koledarju lepo pričakate božič in storite čim več dobrih del.

Nostalgični Vlado Geršak in njegov čopič
je naslov razstave slik našega župljana in krajana, ki je na ogled vse do konca februarja prihodnje leto. Lepo vabljeni v veliko avlo našega Doma, kjer si umetniška dela lahko v miru ogledate, morda katero tudi kupite.

Pratika in Marijanskikoledarza leto 2019
sta na voljo (5,90 oz. 2,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljona mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča,Misijonskih obzorij, PrijateljainMohorjevih knjig.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Podgorja, 2. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

* * * * *

MOLITEV  za imenovanje novega celjskega škofa

       O Bog, večni pastir, skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo. Prosimo Te, daj v svoji neskončni dobroti Cerkvi v celjski škofiji pastirja po svojem srcu,  ki bo zvesto hodil za teboj, zaradi svetosti tebi ugajal, za nas  pa goreče skrbel. Naj uči z zgledom svoje osebnosti, nam pomaga rasti v zvestobi evangeliju  in odkrivati znamenja časa. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

          OČENAŠ. ZDRAVA MARIJA.

Deli.