Misijonska nedelja

leto 23
št. 39
21. oktober 2018


 razpored svetih maš

nedelja, 21. oktober–29. nedelja med letom – MISIJONSKA
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 –  + Ana in Jakob Jurgelj

ponedeljek, 22. oktober – Janez Pavel II., papež
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Jožef Videc

torek, 23. oktober – Janez Kapistran, duhovnik
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Leopoldina Brinovc, osmina
ob 18.30 – + Marta Ludvig

sreda, 24. oktober – Anton Marija Claret, škof, ust. klaretincev
maše: ob 8.00 – + Marija, obl., in Alojz Pavlič
ob 15.00 (Emina kap.) – po namenu
ob 18.30 – + Angela Pevec (iz Doma)

četrtek, 25. oktober – Krizant in Darija, mučenca
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Franc Koren

petek, 26. oktober – Lucijan in Marcijan, mučenca
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Vlado Jurak

sobota, 27. oktober – Sabina, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Marija Pintar  (iz Doma)

nedelja, 28. oktober–30. ned. med letom – Simon in Juda Tadej, ap.
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Breda Štanc, 1. obl.


Spoštovani!

Današnja misijonska nedelja
je vsako leto največji praznik povezanosti vesoljne Cerkve. Udje Kristusovega telesa molimo drug za drugega in si z darovi pomagamo, da bi Božje kraljestvo veselja, pravičnosti, miru in ljubezni zaživelo med nami. Nabirka današnje misijonske nedelje je za misijone in jo zelo priporočamo. V imenu misijonarjev in MSS hvala za vaš dar!

Misijonska obzorja – dvomesečnik –
so še posebej povezana z našo hišo, saj po uredniški plati nastajajo pri nas. Širijo naše krščansko obzorje, trkajo na našo vest, da bi bili bolj sočutni do bratov in sester v misijonskih deželah, dostikrat pa tudi nas opogumljajo, ko spremljamo požrtvovalno delo naših misijonarjev in misijonark ter rast mladih Cerkva v misijonskih deželah. Ob današnji misijonski nedelji vam Misijonska obzorja še posebej priporočamo; na policah za verski tisk jih je vedno dovolj na voljo.
V tokratni Družini pa preberimo pogovor z misijonarjem Tonetom Kerinom z Madagaskarja.

Vseslovensko praznovanje misijonske nedelje
je letos v novomeški škofiji, v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Trebnjem. Ob 15. uri je danes tam molitvena ura, ob 16. uri pa slovesno somaševanje pod vodstvom novomeškega škofa Andreja Glavana. Pričuje Tone Kerin, misijonar lazarist z Madagaskarja.

Koledar Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote
na temo »Marija skoz’ življenje« lahko dobite danes, 21. oktobra, po obeh mašah pri vhodu v cerkev. Priporočen prispevek zanj je 10 evrov. Zbrana sredstva bodo v VZD namenili za gradnjo hiše za družino brez doma. Vabljeni, da – kot vsako leto – podpremo to akcijo.

Ne pozabite na nocojšnji večer z Andrejo in Primožem,
ko nas bosta razveselila tukaj v cerkvi ob 19. uri s koncertom Marijinih pesmi, ki smo ga poimenovali kot »Glasbeni pozdrav Rožnovenski Kraljici«.  To bo zelo lepa, tudi duhovna priložnost v Marijinem mesecu za poglobitev odnosa do nje in seveda do lepega petja. Povabite in opozorite na priložnost tud svoje znance in prijatelje. Vstop je prost – prostovoljni prispevki.

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri v Jožefovi dvorani. Pridite tudi s svojimi izkušnjami in jih podelite z drugimi, pogovor usmerjata ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.

Seminar montessori metode dela s starejšimi za svojce
pripravlja naša delovna terapevtka ga. Sara Črepinšek in sicer v torek, 23. oktobra,  ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Predstavitev je brezplačna in namenjena širši javnosti, še posebej svojcem starejših. Lepo vabljeni!

Tečaj fotografiranja za starejše
bo v četrtek, 25. oktobra, od 9.30 do 13.00. Pripravlja ga naš Miha Lokovšek, izkušen fotograf in avtor večine fotografij v naših publikacijah. Lepo vabljeni, prosimo pa za prijave do 23. oktobra – zaradi lažje organizacije.

Otroški zbor Tretje osnovne šole Celje
pripravlja pri nas koncert, in sicer v petek, 26. oktobra, ob 16. uri; če bo lepo in toplo popoldne v atriju našega Doma sicer pa v cerkvi.  Lepo vabljeni, otroci nas bodo zagotovo razveselili.

Jesenske duhovne vaje za ministrante
Prijetno in duhovno bogato druženje vrstnikov, ki jih povezuje ministrantska služba. Poleg duhovnih vsebin bo tudi čas za prostočasne in športne igre. Od ponedeljka, 29., do torka, 30. oktobra. Začetek ob 9.30, sklep v torek s kosilom. Voditelj: Rok Žlender, bogoslovec Misijonske družbe. Prosimo za prijave na 059-073-800 ali info@jozef.si

Spomini– imenovanje naših pokojnih ob skupni molitvi rožnih vencev na Vseh svetih dan popoldne v cerkvi. Kdorželi, lahko na listek napiše imena svojih pokojnih, da jih vpletemo v skupno molitev,in listek dav košarico pod korom. Po želji lahko ob tem oddate tudi svoje darove.

Sveče za na grobove
si lahko oskrbite tudi v naši cerkvi na posebni mizici spredaj. Priporočen dar za svečo je 1.50 EUR za svečo. Gre za skupno akcijo, ki jo organizira škofijska Karitas Celje z geslom: »Manjša sveča, za sočloveka sreča!« Izkupiček je namenjen blagajni naše Vincencijeve konference, tako boste z darovanjem za svečo prispevali še nekaj v dober namen.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice in ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in bogoslužnemu času.

 

Deli.