11. nedelja med letom

leto 23
št. 25
17. junij 2018


Razpored sv. maš

nedelja, 17. junij– 11. nedelja med letom
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jožko Kolman

ponedeljek, 18. junij, Marko in Marcelijan, mučenca
maše: ob 8.00 – + Ivan Cerjak (ž. Šentjur)
ob 18.30 – + Anton Gmajner in Saša Preložnik

torek, 19. junij, Nazarij, škof
maše: ob 8.00 – + Marija Planinšek (p.n. Zdolšek)
ob 18.30 – + Franc Salobir (p.n. pevcev)
– + Rozalija in Florjan Lorger ter Dragica Vešligaj

sreda, 20. junij, Adalbert, škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.) – po namenu
ob 18.30 – + Alojzij Traven (iz Doma)

četrtek, 21. junij – Alojzij Gonzaga, redovnik
maše: ob 8.00 – + Lojze Gajšek in sorodniki
ob 18.30 –za zdravje

petek, 22. junij – Pavlin iz Nole, škof
maše: ob 8.00 – + Ivan Cerjak
ob 18.30 – + Jožica in Martin Cigelšek, obl.

sobota, 23. junij – Atanazij, mučenec
maše: ob 8.00 – + Željko Ogrizek
ob 18.30 –+ Marta Ludvig

nedelja, 24. junij– 12. nedelja med letom – rojstvo Janeza Krstnika
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Andrej Urbancl CM
ob 18.30 – za domovino


Spoštovani!

Novi vizitator slovenske province Misijonske družbe
V četrtek, 14. junija, je prevzel službo vizitatorja (predstojnika province) g. Franc Rataj. Rojen je bil l. 1949 v Šentjurju pri Celju, prav letos pa praznuje 50 letnico vstopa v Misijonsko družbo. V duhovnika je bil posvečen  1. 1975 v Rimu. Štiri leta je bil kaplan v naši župniji Celje-Sv. Jožef, nato župnik v Šentjakobu ob Savi, Šmartnem pri Slovenj Gradcu, Pišecah, zadnja leta pa v Artičah in Sromljah. Hkrati je bil tudi narodni voditelj Združenja čudodelna svetinje – Otrok Brezmadežne (kar ostaja še naprej), ter superior (predstojnik) Misijonske hiše Celje. Več o njem si lahko preberete v zadnji številki Družine (št. 25), kjer je predstavljen kot osebnost tedna. Novi superior naše Misijonske hiše Celje pa je postal g. Matej Užmah, župnik v Dobovi. Obema pri njunem odgovornem delu želimo veliko Božjega blagoslova ter močne vere, iznajdljivosti in vztrajnosti pri delu po vzoru sv. Vincencija Pavelskega. Molimo zanju, prav posebej pa še za nove duhovne poklice.

Pogovori o življenju in smrti bodo na vrsti spet jutri, v ponedeljek, ko vas ob 17. uri, to pot  v Kardinalovi dvorani, čakata zdravnici; ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar.  Lepo vabljeni!

Molitvena skupina ima svoje srečanje v sredo, 20. junija, ob 17. uri. Prvi del je v govorilnici Doma, drugi del pa v cerkvi.

Postavljali bomo kres,
in sicer v četrtek od 15. ure naprej. Lepo naprošeni, kdor le utegne, zlasti fantje in moški, da bomo pripravili vse potrebno za kres in tudi poskrbeli za dostavo miz iz Teharij in še kod, kolikor bo potrebno.

Prizorišče kresovanja bomo pripravljali
pa v nedeljo, 24. junija, neposredno pred prireditvijo, in sicer tudi od 15. ure naprej. Tudi za to lepo naprošeni, poleg mož in fantov boste dobrodošle tudi ženske in dekleta, da bo do začetka maše vse nared. Prireditev bo v vsakem vremenu; v primeru dežja jo bomo izvedli v avli našega Doma in Kardinalovi dvorani.

Tudi za pripravo tombolskega srečelova
lepo naprošeni, taka za oblikovanje dobitkov in oštevilčenje kakor tudi potem za izvedbo srečelova in seveda tudi za prodajo srečk ob sami prireditvi. Veliko dela je pred nami, a naj nam bo vsem v veselje. Pri vsakem povabljeni, da se pridružite tudi novi.

Na mlade upamo pri postrežbi,
Seveda pa tudi na vse starejše, da bo teklo, kakor smo tega že navajeni. Vsi pa povabljeni, da se naše prireditve tudi spomnimo v molitvi in z odprtostjo, da nam bo zares v veselje in blagoslov.

Zares lepo pa vsi povabljeni na kresovanje!
Začeli ga bomo z mašo za domovino ob 18.30 v nedeljo zvečer. Pevci Župnijskega zbora in mladi povabljeni k prepevanju, v ta namen bosta prihodnjo nedeljo dopoldanski maši ljudski. Po maši bo z nami Godba na pihala s Svetine, sledilo bo druženje ob jedači in pijači ves večer, za glasbo pa bodo poskrbeli »MURNI«. Ob 21. uri bomo imeli slavnostno akademijo v pozdrav domovini, kjer bodo sodelovali naši pevci Župnijskega zbora, Zbora zaposlenih, Fantje z Jožefovega hriba in Jožefinke. Govornik na letošnjem kresovanju bo g. Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje- center. Izkupiček prireditve in seveda tudi srečelova bo zopet v celoti namenjen za kulturno in umetniško delovanje naših mladih na župniji in uprizoritev Velikega odra sveta. Vabljeni in povabite še druge, znance, prijatelje in sorodnike.  Naj bo to res čim bolj naš praznik.  Na mizici pod korom so na voljo plakati, lepo prosimo, če jih vzamete in izobesite na kakšno primerno mesto.

Oznanila v juliju in avgustu bodo kot vsako leto na štirinajst dni, zato bodite pazljivi pri naročilih sv. maš.

Poletni počitniški programi pri salezijancih na Hudinji,ki se jih lahko udeležijo tudi otroci iz drugih župnij:

– Oratorij»Eno je potrebno« (spoznavanje Ireneja Friderika Baraga, misijonarja med Indijanci) za otroke od 5. leta dalje, vsak dan od 8.50 do 15. 20. Možno je tudi jutranje varstvo od 7 h dalje. Prvi teden oratorija je od 2. do 6. julija, drugi teden pa od 9. do 13. julija. Cena je 35 evrov. Prijave do 24. junija oz. do izpolnitve prostih mest na http://celje.donbosko.si/salezijanski-mladinski-center-celje.

Informacije: 051/677-925 (g. Mitja) ali na smc.celje@gmail.com.

– Počitniško varstvo za otroke od 6. do 13. leta starosti; od 16.-20.7., od 23.-27.7. in od 30.7.-3.8.. Varstvo bo vsak delovni dan od 7 h do 16 h. Prispevek 8 evrov/dan ali 33 evrov za ves teden (zajtrk, kosilo, varstvo in program). Prijave do petka pred začetkom tedna varstva.

NEURJE 2018: Kdo želi in more finančno pomagati prebivalcem Črnomlja in Dragatuša, ki jih je nedavno prizadela strahovita toča, lahko sredstva nakaže na Slovensko Karitas, TRR (NLB): SI56 0214 0001 5556 761; sklic: SI00 2001; namen: NEURJE 2018.

Čiščenje in krašenje cerkveimate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času

Deli.