1. postna nedelja

leto 23
št. 8
18. februar 2018


razpored svetih maš

nedelja, 18. februar – 1. POSTNA nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + starši in stari starši Tacol
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji

ponedeljek, 19. februar – Konrad iz Piacenze
maše: ob 8.00 – + Anton Ferkol
ob 18.30 – + Jože Arlič (iz Doma)

torek, 20. februar – Frančišek in Jacinta, fatimska vidca
maše: ob 8.00 – + starše Ana in Franc Guček ter brat Lojze
ob 18.30 – + Neža Krivec

sreda, 21. februar – Peter Damiani, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 15.00 (Emina k.): po namenu
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – po namenu

četrtek, 22. februar – Sedež apostola Petra
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – za verne duše

petek, 23. februar – Polikarp, škof, mučenec; Dan molitve in posta za mir
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.00 – križev pot
ob 18.30 – + Marta Ludvig

sobota, 24. februar – Matija, apostol
maše: ob 8.00 – + Jožef Galof (iz Doma)
ob 18.30 – + Stanislav Vidovič, 12. obl.

nedelja, 25. februar – 2. POSTNA nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – v zahvalo za zdravje ter za mir v hiši
ob 14.30 – rožni venec na Kalvariji


Spoštovani!

Križev pot v postnem času v naši cerkvi molimo skupaj  vsako sredo in vsak petek pred večerno mašo, ob 18. uri. Molimo te, Kristus, in te hvalimo – ker si s svojim križem svet odrešil.

Rožni venec na Kalvariji
je redna pobožnost vseh postnih nedelj, in sicer ob 14.30.

Post brez alkohola – Slovenska Karitas zopet vabi, da se pridružimo postni preventivni akciji ’40 dni brez alkohola’ – v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreče in bolezni, ki so posledice alkohola! Simbol pobude 40 dni brez alkohola je spomladanski zvonček, ki predstavlja pomlad in novo življenje. Vsaka naša odločitev za tovrsten post predstavlja en zvonček. V Slovenski Karitas upajo, da jih bo tudi to pomlad veliko in da bodo pobelili travnike ter prinesli vsem ljudem sporočilo upanja. 

SKAM – Skupnost katoliške mladine – v sodelovanju s škofijskimi odbori za mlade vseh slovenskih škofij vabi vse mlade po letih in mlade po srcu, da se v postnem času za eno uro na dan odpovejo uporabi pametnega telefona in ta čas namenijo svojim bližnjim v družini, prijateljem, molitvi. Postni čas – 40 ur z bližnjim in Bogom.

Pogovori o življenju in smrti
so na vrsti spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, ko vas v Jožefovi dvorani čakata zdravnici  ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Vabljeni tudi s svojimi izkušnjami in pričevanji.

Šola za starše z g. Markom Juhantom
bo spet v torek, 20. februarja ob 19. uri v Jožefovi dvorani. Razmišljanje to pot nosi naslov: »Organizacija družinskega časa in razdelitev nalog«. Lepo vabljeni!

Tečaj za vzdrževanje cerkvenega perila
bo v soboto od 9.30 naprej. Vodita jo sestra Terezija Petrič in Jože Planinšek.

Duhovne vaje za ministrante
v času zimskih počitnic bodo od ponedeljka, 26. februarja, do srede, 28. februarja.  Tudi naši ministrantje in starši razmišljajte o udeležbi, ko boste lahko počitniške dni združili v prijetnem in tudi koristnem. Vabljeni k prijavam!

Iskrena hvala in seveda priznanje
našim mladim, ki so nam pripravili preteklo nedeljo lepo in veselo pustovanje z igro in seveda tudi naši Vincencijevi konferenci, ki ni pozabila na krofe in druženje po mašah.  Enako tudi vsem, ki ste se potrudili s sodelovanjem na pustnem pohodu. Vsaka stvar nam vedno znova prinese nekaj lepega in spodbudnega in prav je, da smo za to hvaležni in tega veseli.

Sv. maša v Domu ob Savinji
je vsak petek ob 11 h in vsako nedeljo popoldne ob 16 h. Za obisk duhovnika pri svojcih v domu lahko pokličete duhovnika na tel. 041/282-908 (Vlado Bizant). Duhovnik oskrbovance Doma po sobah redno obišče vsak petek popoldne.

Poslovil se je
Ferdinand Gajšek, Celestinova ul. 8, roj. l. 1936. Pogreb je v ponedeljek, 19. februarja, ob 14 h na pokopališču v Žalcu.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z ulice Na Rebri in Lešničarjeve. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno liturgičnemu in letnemu času.

* * * * * * * * * * * * * *

Dan posta in molitve za mir

Sveti oče Frančišek je določil, da bo 23. februarja, na petek prvega postnega tedna Dan molitve in posta za mir. Papež je utemeljil svojo izbiro z naslednjimi besedami: »Zaradi širjenja tragičnih konfliktnih situacij po različnih predelih sveta vabim vse vernike na poseben Dan molitve in posta za mir, in sicer 23. februarja, na petek prvega postnega tedna. Namenili ga bomo predvsem za prebivalce Demokratične republike Kongo in Južnega Sudana. Kakor tudi ob podobnih drugih priložnostih vabim tudi nekatoliške in nekrščanske brate in sestre, da se pridružijo tej pobudi na način, ki je zanje najprimernejši.

* Bog Oče, neskončen v svoji dobroti in usmiljenju, prosimo te za spravo in mir med prebivalci Konga in Južnega Sudana, da bodo lahko živeli v miru in zrli v varno prihodnost.

 * Bog Oče, vir vsake tolažbe, spreobrni srca vseh ljudi, predvsem državnih voditeljev, da bodo skrbeli za blaginjo svojega naroda in spoštovanje vsakega človeka.

* * * * * * * * * * * * * *

Molimo te, Kristus in te hvalimo –
ker si s svojim križem svet odrešil.

Deli.