1. adventna nedelja

leto 21
št. 46
27. november 2016


razpored svetih maš

nedelja, 27. november – 1. adventna nedelja – NEDELJA KARITAS
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – V čast Brezmadežni s čudodelno svetinjo

ponedeljek, 28. november Katarina Labouré, s.usmiljenka, vidkinja
maše: ob 8.00 – po namenu darovalca
ob 18.30 – v čast sv. Katarini Labouré

torek, 29. november – Filomen, mučenec
maše: ob 8.00 – + Stanko Boljka CM, obl.
ob 18.30 – po namenu ss.usmiljenk

sreda, 30. november – Andrej, apostol
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 17.30 molitvena ura v čast sv. Jožefu
ob 18.30 – + Frida Plešnik

četrtek, 1. december – Edmund Campion, mučenec
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Milena Tkavc, obl.

petek, 2. december – Bibijana, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Terezija Karo

sobota, 3. december – Frančišek Ksaver, duhovnik
maše: ob 8.00 – + Dolinar in Žnidaršič
ob 18.30 – za zdravje duhovnikov

nedelja, 4. december – 2. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Alojz Gajšek CM


Spoštovani!

Začenjamo adventni čas, ki nas po stari in lepi krščanski navadi vabi k svitancam ali zornicam. Jutranja sveta maša je bila v času pred božičem vedno močno poudarjena. Sedaj imamo poleg te še večerno mašo in zato še več priložnosti, da se ene ali druge udeležimo. Lepo povabljeni, da se bomo tako skupaj pripravljali na božične praznike! Otroci ste pri verouku že dobili adventni koledar, ki nas spodbuja k dobrim delom.

Blagoslov adventnih venčkov
je na 1. adventno pri obeh mašah. S postopnim prižiganjem sveč in z molitvijo se pripravljamo na Jezusov prihod. Nabirka 1. adventne nedelje – nedelje Karitas – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, tretjina ostane domači Vincencijevi konferenci.

Marija bo v adventu spet romala,
če jo boste seveda povabili v svoj dom. Kip je na voljo, sporočite nam v recepcijo ali župnišče. Ob njem se lahko zbere družina k skupni molitvi, marsikdo morda tudi sam, ali pa tudi s sosedi. Marija trka na naša vrata.

Pogovori o življenju in smrti
so na vrsti zopet jutri, ko vas ob 17. uri v Jožefovi dvorani čakata ga. Metka Klevišar in ga. Julka Žagar. Pridite tudi z vprašanji in razmišljanji.

Prva sreda je pred nami,
zato spet lepo vabljeni – najprej molitvena skupina, ki ste redni, ob 17.30, nato pa se bomo pridružili še zaposleni Doma. Vabljeni tudi stanovalci, župljani in vsi, ki vam je priprošnja sv. Jožefa dragocena za naše delo, Dom in župnijo.

Predavanje škofa msgr. Petra Štumpfa,
kot nadaljevanje naših večerov s slovenskimi ordinariji. Murskosoboški škof nam bo kot odgovorni škof za pastoralo izseljencev spregovoril na temo: Domoljubje izseljencev – hrana matičnemu narodu. Vabljeni na zanimiv večer v sredo, 30. novembra, ob 19. uri.

Četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota:
V četrtek je pol ure pred mašo molitev za duhovne poklice pred izpostavljenim Najsvetejšim. Na prvi petek je obisk bolnikov in ostarelih župljanov na domu, zvečer pa z litanijami počastimo Srce Jezusovo. Na prvo soboto počastimo Srce Marijino. Vabljeni!

Mohorski večer,
na katerem bomo skupaj z Mohorjevo družbo predstavili novo knjigo zgodovinarja dr. Metoda Benedika z naslovom: »Krščanstvo na Slovenskem v luči virov«. Vljudno vabljeni v četrtek, 1. decembra, ob 19. uri na zanimiv in poučen večer.

Odprtje razstave unikatnih gobelinov
V petek, 2. decembra, ob 19. uri bo odprtje razstave ročno izdelanih unikatnih gobelinov gospe Zore Adlešič iz Žalca. Kratkemu kulturnemu programu in predstavitvi umetniškega opusa gospe Adlešič, ki ga bo podal prof. Brane But, bo sledilo odprtje razstave.

Krašenje cerkva – vsebinski in liturgični del
V soboto, 3. decembra od 9.30.- 13.00, predavanje o zakonitostih liturgičnega prostora in bogoslužja nam je lahko v veliko pomoč pri krašenju. Predaval bo Jože Planinšek.

Delavnica – izdelava prazničnih voščilnic
V delavnici se bose naučili tehnik izdelave voščilnic. Delavnica bo v soboto, 3. decembra, od 9.30 – 13. ure. Delavnico bo vodila Katarina Kotnik.  Prosimo za prijave na recepciji doma.

Miklavževo se bliža
V ponedeljek, 5. decembra, ob 16. uri pride med nas sv. Miklavž. Starši še lahko prijavite svoje pridne otroke zanj, da bo vedel načrtovati obdaritev. To lahko storite do petka, 2. decembra, v župnijski pisarni, ali pa ko pripeljete otroke k verouku ali v recepciji našega Doma.

Iskrena zahvala
Vincencijevi konferenci in vsem, ki pri tem pridno pomagate, za vse – kar ste spet postorili z adventnimi delavnicami, obiski naših starejših v župniji in Domu ter sicer! Naj vam to delo nakloni duhovno bogat advent in prihajajoče praznike!

800 let dominikancev – V nedeljo, 27. novembra, slovenski dominikanci praznujejo 800. letnico ustanovitve reda bratov pridigarjev. Ob 10. uri je v petrovški baziliki slovesna sv. maša, ki jo daruje celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Popoldan ob 15. uri je tam kantata Blagoslovljena med ženami in svečana akademija ob 800-letnici dominikancev.

Poslovila se je
Jožefa Rutar, roj. l. 1924, živela v Domu upokojencev v Štorah, prej Cesta nagrad 29. Pogreb je v ponedeljek, 28.nov., ob 15 h v Vojniku.

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki iz Celestinove ulice in ulic ob njej. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.