1. adventna nedelja

leto 23
št. 45
2. december 2018


razpored svetih maš

nedelja, 2. december–1. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Jožko Kolman – v zahvalo za 70 let življenja (p.n. Kovač)

ponedeljek, 3. decemberFrančišek Ksaverij, redovnik-misijonar
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 18.30 –+ Marija in Viktor Lešnik ter + družin Kolar in Čelofiga

torek, 4. decemberBarbara, mučenka
maše: ob 8.00 –  + starši Guček
ob 18.30 –+ Hilda Krajnc

sreda, 5. decemberSaba (Sava), puščavnik
maše: ob 8.00 –  po namenu
ob 16 h – miklavževanje (v Kardinalovi dvorani)
ob 18.00 – molitev v čast sv. Jožefu
ob 18.30 –+ Jože Arlič

četrtek, 6. december – Nikolaj, (Miklavž), škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Neža Krivec ter brat Lojze (dar Vinc. konference)

petek, 7. december – Ambrož, škof, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Vlado Jurak

 sobota, 8. december – BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE
maše: ob 8.00 – + Lojze Gajšek
ob 18.30 – + Vida Lokovšek

nedelja, 9. december–2. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Margarete Tanzer


Spoštovani!

Začenjamo adventni čas,ki nas po stari in lepi  krščanski navadi vabi k svitancam ali zornicam. Jutranja sveta mašaje bila v času pred božičem vedno močno poudarjena.Sedaj imamo poleg te še večerno mašo in zato še več priložnosti, da se ene ali druge udeležimo. Lepo povabljeni, da se bomo tako skupaj pripravljali na božične praznike! Otroci ste pri verouku dobili privlačen adventni koledar – dar Misijonskega središča, ki vas spodbuja k dobrim delom, obenem pa približa življenje in delo našega svetniškega misijonarja F.Baraga.

Blagoslov adventnih venčkov
je na 1. adventno pri obeh mašah. S postopnim prižiganjem sveč in z molitvijo se pripravljamo na Jezusov prihod. Nabirka 1. adventne nedelje – NEDELJE KARITAS – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, tretjina ostane domači Vincencijevi konferenci.  

Marija bo v adventu spet romala,
če jo boste seveda povabiliv svoj dom. Kipecje na voljo, sporočite nam…Najbolje, da ga vzamete po večerni sv. maši in  vrnete naslednji večer. Ob njem se lahko zbere družina, morda tudi s sosedi,k skupni molitvi. Marija trka na naša vrata …

Pogovori o življenju in smrti
bodo spet jutri, v ponedeljek, ob 17. uri, ko vas v Jožefovi dvorani pričakujeta ga. Metka in ga. Julka.

»Fant je videl rožo čudotvorno«
je naslov predstave ob stoletnici smrti Ivana Cankarja in bo danes popoldne ob 16. uri v Kardinalovi dvorani. Recital pripravljajo člani Ljubiteljskega gledališče Teharje, sodeluje komorni zbor Orfej iz Celja. Lepo vabljeni!

»Od grofične do služabnice«
je naslov filmskega večera, ki ga pripravljamo v torek ob 19. uri. Ogledali si bomo film o sestri Leopoldini Brandis, ustanoviteljici Marijih (bolniških) sester čudodelne svetinje. Sledil bo pogovor. Lepo vabljeni, gre za zelo zanimivo temo in seveda povezano tudi z nami.

Miklavž bo prišel na prvo sredo
in tako bomo to pot obe temi večera združili v eno. Ob 16. uri bo v Kardinalovi dvorani miklavževanje  s kratko igro, ki nam jo pripravljajo naši mladi, nato bo obdaritev otrok, ki jih je treba seveda prijaviti, če so dovolj pridni. To lahko storite še do jutri zvečer. Na miklavževanju se bodo pridružili tudi naši zaposleni. Potem pa se bomo približno ob 18. uri zbrali pri češčenju v cerkvi, kjer se bomo pridružili molitveni skupini, nakar bo sledila ob 18.30 sv. maša. Po maši bo

Miklavžev koncert solista Luke Debevca iz Argentine.
To bo poseben poklon večera vsem zaposlenim, župljanom in seveda vsem obiskovalcem, zato resnično lepo povabljeni. Vstop bo prost, zaželeni bodo prostovoljni prispevki. Vemo, da je Luka že kar svetovno znan solist, saj nastopa na mnogih pomembnih odrih sveta, zato smo njegovega obiska še toliko bolj veseli.  Torej dobrodošli v sredo po večerni maši, ob 19.15.

Praznik Brezmadežne
je lepa svetla priložnost na začetku adventa našega srečanja z Marijo, tako vabljeni k mašam zjutraj ali zvečer. Na ta dan vedno sprejmejo ministrantje v svoje vrste nove člane, tudi letos se bosta skupini pridružila dva letošnja prvoobhajanca, in sicer Jakob Kaučič ter Lucas Vučaj. Sprejem bo pri večerni maši. Lepo vabljeni!

Po Jakobovi poti – potopisno predavanje
je že kar stalnica na našem hribu. Vabljeni v nedeljo, 9. decembra, ob 16. uri v Kardinalovo dvorano, kjer  se bomo spet seznanili z zadnjo odpravo od nas v letošnjem letu ter sicer z zanimivostmi iz te lepe poti, ki vedno nagovori. Predavanje pripravljam Jože Planinšek.

Iskrena hvala vsem članom Vincencijeve konference
in sicer vsem, ki radi pridete na pomoč za veliko opravljeno delo. Izdelovali ste venčke, pripravili delavnico v Domu, predvsem pa obiskali in obdarili vse naše starejše, tako v Domu kakor po župniji. Zares lepo delo, ki na vam ga Gospod povrne s svojim blagoslovom tam, kjer ga najbolj potrebujete.

Pratika in Marijanskikoledar za leto 2019
sta na voljo (5,90 oz. 2,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljona mizicah, in seveda vabljeni k naročilom, zlasti Družine, Ognjišča,Misijonskih obzorij, PrijateljainMohorjevih knjig.

Čiščenje in krašenje cerkveimate ta teden na skrbi verniki iz Podgorja, 2. del. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

***

Gospod, pomagaj nam, mladim in starejšim, da bi bili odprti drug za drugega, da bi cenili svežino mladosti in modrost starosti, da bi tako gradili rodovitno zavezo med generacijami, ki bi vsem omogočala bolj veselo in pristno življenje.

Deli.