1. adventna nedelja

leto 22
št. 45
3. december 2017


razpored svetih maš

nedelja, 3. december – 1. adventna nedelja; Frančišek Ksaverij
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Breda Štanc, 30. dan

ponedeljek, 4. december Barbara, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Peter in starši Peterlin

torek, 5. december Saba (Sava), puščavnik
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 16 h – miklavževanje (v Kardinalovi dvorani)
ob 18.30 – + Ivanka Obrez, 30. dan

sreda, 6. december – Nikolaj, (Miklavž), škof
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 17.30 – molitev v čast sv. Jožefu
ob 18.30 – + Bogomil Korpnik, 30. dan

četrtek, 7. december – Ambrož, škof, cerkveni učitelj
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Marija Bukovec, 30. dan

petek, 8. december – BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Vida Lokovšek

sobota, 9. december – Valerija, mučenka
maše: ob 8.00 – po namenu
ob 18.30 – + Alojz Slajpoh in + družine Cizelj-knez

nedelja, 10. december – 2. adventna nedelja
maše: ob 8.00 – za žive in + župljane ter obiskovalce naše cerkve
ob 10.00 – + Janez Kosaber, obl.


Spoštovani!

Začenjamo adventni čas, ki nas po stari in lepi krščanski navadi vabi k svitancam ali zornicam. Jutranja sveta maša je bila v času pred božičem vedno močno poudarjena. Sedaj imamo poleg te še večerno mašo in zato še več priložnosti, da se ene ali druge udeležimo. Lepo povabljeni, da se bomo tako skupaj pripravljali na božične praznike! Otroci boste pri verouku dobili privlačen adventni koledar – dar Misijonskega središča, ki vas spodbuja k dobrim delom, obenem pa približa življenje in delo naših slovenskih misijonarjev.

Blagoslov adventnih venčkov
je na 1. adventno pri obeh mašah. S postopnim prižiganjem sveč in z molitvijo se pripravljamo na Jezusov prihod. Nabirka 1. adventne nedelje – NEDELJE KARITAS – je namenjena za cerkvene dobrodelne ustanove, tretjina ostane domači Vincencijevi konferenci.

Marija bo v adventu spet romala,
če jo boste seveda povabili v svoj dom. Kip je na voljo, sporočite nam v recepcijo ali župnišče. Najbolje, da ga vzamete po večerni sv. maši in vrnete naslednji večer. Ob njem se lahko zbere družina, morda tudi s sosedi, k skupni molitvi. Marija trka na naša vrata …

‘Glasbeni pozdrav Mariji’
je naslov nocojšnjega koncerta, ki nam ga pripravljata priznana glasbenika Miha Firšt in Mihael Strniša. Ob 19. uri vabljeni v našo cerkev, kjer bomo prisluhnili različnim uglasbitvam v pozdrav Mariji in bo to svojevrstno lep uvod v adventni čas.

Pogovori o življenju in smrti
gredo tudi v advent, saj so njegov bistveni del. Jutri, v ponedeljek, ob 17. uri vas  v Jožefovi dvorani pričakujeta z vašimi razmišljanji gospe Metka Klevišar in Julka Žagar.

Miklavževa igra naših mladih
nas bo uvedla v njegov prihod v torek ob 16. uri v Kardinalovi dvorani. Lepo vabljeni tudi starejši; naši mladi so se spet potrudili. Še je možno tudi prijaviti pridne otroke za Miklavževo obdaritev.

Prva sreda je pred nami, zato lepo vabljeni k naši skupni molitvi in češčenju ter maši, tako zaposleni Doma, kot tudi stanovalci in župljani ter obiskovalci naše cerkve. Ob 17.30 se bomo pridružili molitveni skupini s kratkim razmišljanjem in nato s češčenjem na čast našim priprošnjikom za blagoslov pri delu in v življenju. Zares lepo povabljeni!

Odprtje razstave Mihe Maleša
z naslovom »Sakralne teme v Maleševem opusu«, ki jo pripravljamo v sodelovanju z galerijo Maleš in Muzejem Kamnik, bo v sredo po večerni maši, ob 19. uri. Zapel nam bo Zbor zaposlenih Doma sv. Jožef, nagovorila pa nas bo Breda Ilich Klančnik. Vabljeni!

Člani Vincencijeve konference in sodelavci,
ki radi priskočite na pomoč, lepo vabljeni v četrtek k pomoči ob 15.30 popoldne, ko bomo skušali čim več naših stanovalcev vključiti v naše  hišne koline.  Združili bomo prijetno s koristnim in razveselili tiste, ki bi sicer težko sami prišli v jedilnice. Iskrena hvala pa vam za tako lepo opravljeno delo spet ob adventnih venčkih tako v sredo kot v soboto ter obdaritev vseh naših starejših. Bog vam povrni!

Praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije
je v petek, 8. decembra. Lepo vabljeni k praznični sv. maši ob 8 h ali zvečer ob 18 h.

Sprejem novih ministrantov
bo v petek, na praznik Brezmadežne, pri večerni maši. Združili jo bomo tudi s spominom na vse žive in pokojne Mohorjane, pri maši se nam bodo pridružili zaposleni Celjske Mohorjeve.

Duhovna obnova
za zaposlene v Domovih za starejše in drugih socialnih in zdravstvenih ustanovah bo v našem Domu v soboto, 9. decembra, od 9.30 do 12.30.  Pripravljava jo mag. Jure Levart in Jože Planinšek. Vabljeni!

Prihodnjo nedeljo
vam bomo spet predstavili zadnje romanje v Compostelo. Ob 16. uri vabljeni v Kardinalovo dvorano, kjer bomo spet prehodili v sliki in besedi zadnjih dvesto kilometrov te znamenite poti.

Pratika za leto 2018
je še na voljo (5,50 evra). Vabljeni, da si vzamete tudi kaj preostalega od verskega tiska, kar je na voljo na mizicah, in seveda vabljeni k naročilom – Družine, Ognjišča, Misijonskih obzorij, Prijatelja in Mohorjevih knjig.

Zgibanka o krščanskem domu
ki jo je ob začetku novega cerkvenega leta pripravil Slovenski pastoralni svet, nam daje nekaj namigov, kako lahko svojim otrokom podarimo krščanski dom. Vzemimo, preberimo, uresničimo …

Čiščenje in krašenje cerkve
imate ta teden na skrbi verniki z Janežičeve poti ter iz Zvezne, Groharjeve in Hribarjeve ulice. Bog povrni vsem, ki se potrudite, da je cerkev vedno čista in okrašena primerno letnemu in liturgičnemu času.

Deli.